Feed on
Posts
Comments

Ciprus, utolsó nap. A szokásos lucullusi reggelink után korán el kellett hagyni az apartmanjainkat, így egy kellemes medence mellett mulattuk az időt. Mivel ez az egész komplexum egy golfklub, a gyerekek kipróbálták. Olivérnek nagyon jól ment, mint minden labdajáték.

A reptérre menet egy közeli helyi vendéglőben én muszakát kértem, persze nagy volt az adag, elvittük a nagyját, elfogyott a reptéren. A fiamék Larnakából repültek haza, mi Pafoszból, mindkettőnknek új élmény volt a sok zsidó család a reptereken és a rengeteg géppisztolyos rendőr. Hát a terrorizmust remélem minden normális ember elitéli.

A repülőnk éjfél után ért Budapestre, Norbert fiunk várt minket. A budai házunkban hagytuk a kocsinkat, éjjel kicsivel kettő után értünk Gárdonyba. MoMoért másnap délben mentünk a cicahotelba.

Ciprusi tapasztalatok.

Ami meglepetés volt, hogy itt a “rossz” oldalon vezetnek. Ezzel előre nem foglalkoztam, mivel tudtuk, a fiunk fog vezetni, aki nagyon jól vezet, bár én is vezettem több országban ezen a “rossz” oldalon. Az angol hatás viszont mindenhol tetten érhető, a villanykapcsoló felfelé van lekapcsolva, a konnektor angol rendszerű, mi még az angliai utunkról hoztunk ilyen átalakítót, bár az appartmanban is volt és persze a brit katonai jelenlét. A klíma viszont tökéletes, a tenger kellemes meleg, az észak-nyugati szél szinte óceáni klímát eredményez.

A túrizmus a gazdaság egyik fő motorja, ehhez kapcsolódóan a szálloda és appartman építések. Lehet ez egy kicsit lufi, de amíg van rá igény működik, a kellemes klíma ellenére nekem hosszú távon unalmas lenne.

Az emberek vidámak, barátságosak. Elég gyorsan vezetnek, de nagyon figyelmesek, az utakon egyetlen atrocitást nem láttunk. Aki dolgozott, bármilyen munkában, gyorsan mozgott, egy vánszorgó embert sem láttam, vagy lapátot támasztó bambulót.

Még az árakról. Hasonlóak a mieinkhez, ami szimpatikus volt, hogy kiegyensúlyozottak. Pl az egyik legmenőbb pafoszi étterem árai hasonlóak, mint a strandok éttermeié. Sehol nem éreztünk lenyúlást, bátran ajánlom mindenkinek kikapcsolódásra.

Leave a Reply