Feed on
Posts
Comments

Huszonnegyedik nap

Huszonnegyedik napunk. Éjszakára be sem kapcsoltuk a fűtést, egészen kellemes lett volna, ha nincs a sok beszabadult szúnyog. Viszont az egy órás óra átállítás miatt igy is csak fél kilenckor indultunk “Mikulásfalva” felé. Kifejezetten pihentető a vezetés a hibátlan utakon, még úgy is, hogy az időjárás a szitálástól a ködön át, a felhőszakadásig és persze a ragyogó napsütésig mindent bemutatott, csak hóvihar nem volt. Az ezer tó vidéke valóban szép és megnyugtató látvány, csak mindig eszembe jut az a rengeteg éhes vérszívó, akik zsákmányra várnak.

Mai utolsó éjszakánk a sarkkörön túl a Napapiri Rovaniemi, egyszerűen csak “Mikulásfalva” parkolója száz méterre a sarkkörtől északra. Ez a látványosság inkább egy cirkuszi kavalkád, gyerekjátszótérrel, éttermekkel és sok pénzköltési lehetőséggel.

Útközben találkoztunk pár rénszarvassal, volt amelyik az út felezővonalán ballagott békésen. Ezek nagyon kedves és jámbor állatok, számomra elfogadhatatlan, hogy valaki szórakozásból lelövi, igaz az én második hindi keresztségem még ennél is szigorúbb.

Svédország, Norvégia és Finnország nem engedi elcsúfítani a gyönyörű tájat óriásplakátokkal, mennyivel szebb így az élet és mennyivel olcsóbb.

Délután már 19° volt, most jött egy kis eső és lehűlt a levegő, de remélem nem kiabálom el nem kell többet fűtenünk, eddig sem sokat kellett. Hoztunk bakancsot, gumicsizmát, félcipőt, de eddig csak a szandál volt a lábamon. Még infó a parkolóról, rengeteg hely van és nagyon erős ingyen wifi.

Leave a Reply