Feed on
Posts
Comments

Huszonharmadik nap

Tegnapig folyamatosan északnak és nyugatnak autóztunk, a Nordkapp-on megfordítottam a hajó orrát, bocs, a Malibuét és mostantól délnek és keletnek autózunk. Még a tegnapi legekről. A Nordkapp-on van Európa legészakibb postahivatala és Skarsvag az éjszakai pihenőnk a legészakibb falu. Az éjszaka csendes volt, először kapcsoltuk be a gázfűtést, kint 8°, este 18°-ra állítottuk, egyszer sem kapcsolt be, jó a Malibu hőszigetelése.

Szitáló esőben indultunk, majd olyan ködben araszoltunk, hogy időnként 50m volt a látótávolság. Újra átmentünk a tenger alatti alagúton, lassan tisztult az idő, de azt hiszem búcsúzóul Norvégia az igazi arcát mutatta. Nekünk szerencsénk volt az időjárással. Ez már a búcsú napja, nagyon jól éreztük magunkat itt, egy rendkívül érdekes és szép országban. Vannak nagyon modern vívmányaik, a fejlett digitalizáció, pénzt csak 10koronásat láttunk, ami a mosógéphez kellett, a rengeteg elektromos autó és sorolhatnám, DE! Engem nagyon megragadott a természetszeretetük, az a természetesség, ahogy élnek, sehol sem láttam hivalkodó luxust, pl. G Mercit. Ez egy igazán élhető ország, mindenkinek ajánlom. Az utak minőségéről egy szóval még annyit, változó.

Finnországba tartunk, a határ előtt még megtankoltunk és Kati feltöltötte a konyhát. Vettünk tradicionális Aquavit-et, ezt ajánlotta a kedves eladó, az éjszakai pihehőhelyünkön meg is kóstoltuk egészen kellemes. A határtól 100km-re parkoltunk le, ez Finnország leggyérebben lakott területe, ez meglátszott a forgalmon is. Tízpercekig sem jött szembe autó, aki jött, az is lakóautós turista.

Holnaptól a finn kalandjainkkal fárasztalak benneteket, ezt is csak holnap tudom elküldeni, mivel itt nincs internet. Utolsó mondat stornó, megjött az internet.

Leave a Reply