Feed on
Posts
Comments

Tizenhatodik nap

A nap mottója, átléptük az Északi Sarkkört, 66°33’N.

Napi krónika. Az éjszakázó hely szuper volt, csendes és a 29° fok gyorsan kellemesebb hőmérsékletre váltott. Mai nap főleg a távolság leküzdéséről szól. Az E6-os főúton haladunk, ami azért nem egy autópálya, bár egyes szakaszain komoly előkészületek vannak. Nem könnyű terep, tiszta szikla, viszont ezt helyben feldolgozzák és a zúzott kő megy útalapnak. Kétszáz kilométernél azt gondoltam a mai napon nem is lesz alagút, de bepótlandó az eddigi hiányt jött egy 8,6km-es. Érdekesek az alagutak világításai, a két végén erős, majd jön a hangulatvilágítás. Ez egy főút, de egysávos országút, ami egyes helyeken, jellemzően a kis hidaknál egy nyomsávra szűkül, itt az megy, aki előbb ér oda. Akkor lesz keskeny, amikor eltűnik az elválasztó sáv és csak a két szélén van szaggatott vonal. Viszont türelmesek és körültekintőek.

A sarkkör elérése nekünk különleges élmény, persze erre ki is épült egy nagy látogató központ ajándékbolttal bisztróval és két óriási parkolóval. Mostantól az északi sarkkörön túl autózunk, ma éppen időnként 28°-ban.

Mai éjszakázó helyünk egy hasonlóan hangulatos pihenőhely, mint a tegnapi, gyönyörű fákkal, padokkal asztalokkal és természetesen WC-vel, ami Norvégiában természetes.

Leave a Reply