Feed on
Posts
Comments

Lakóautó vásárlás

Ez az én hajós blogom, amit most kiegészítünk lakóautós kalandjainkkal. Kati régi álma volt egy lakóautó, de a vitorlázás mellett, erre nem jutott idő. Viszont nyugdíjasként, különösen, hogy igyekszünk racionalizálni a háttérgazdaságunkat is, múlt év őszén komolyan kezdtünk foglalkozni egy lakóautó vásárlással.

Már sok variációt végig gondoltunk, többek között, hogy a jelenlegi helyzetben mi az ideális választás. A konkrét típust már ősszel kiválasztottuk, csak megerősítés miatt mentünk Welsbe egy kiállításra. Mivel ezt a márkát Magyarországon nem forgalmazzák külföldről kell beszereznünk ami financiális szempontból is kedvezőbb. Az új vásárlást többek között ezért vetettük el, mivel a kinti ÁFA-val csak fél évnél idősebb és min. 6ezer km-t futott autó hozható be. A Mobile.de keresőjében ezekkel a paraméterekkel böngésztem fél évig mikor felbukkant a mi autónk, 6800km és hét hónapos.
Hát ez most gyors volt.

Szombaton érdeklődtünk, vasárnap adtunk ajánlatot, hétfőn megalkudtunk, szerdán kiutaztunk és megvettük, csütörtökön elintéztük a német egy hónapos rendszámot és biztosítást 35 perc alatt és hazahoztuk. Malibu, rengeteg olyan extrával, amit nem is mertünk volna megrendelni, ennyi km-rel, gyakorlatilag új, be sincs járatva. Itthon egy kedves lakóautós társ segítségével öt hét múlva magyar rendszáma lett és a biztosításokat is sikerült elintézni.

Leave a Reply