Feed on
Posts
Comments

Jó sok lemaradásom van nem csak a naplóvezetésben, de a vitorlázásban is. Az őszi sérvműtétem várakozáson felül jól sikerült, ha ezt előre tudom, márciusban megcsináltatom. Nagyon jó fej volt a proff., 71 évesen motorral jött a kórházba okt. közepén.

Viszont idén hiába vártuk a kedvező időjárást Pulába, az első „időablak” febr. végén jött. 28.-n indultunk, velünk tartott Józsi barátunk, aki a Bp.-Isztambul szakaszon is részt vett a próbaúton. Leo egyből elfoglalta a kapitányi széket.

IMG_3333

Jó volt fél év után újra a Norvikon, és főleg öröm, hogy a lassan nagykorúvá öregedő akku bank hibátlanul működik, 12,48V a feszültsége.

A szűk egy hét alatt átnéztük az alap műszereket, beindítottam a motort, sajnos a hajtást nem, erről később írok. Az AIS-en megjelent a Norvik.

Meglátogatott minket István barátunk, ő színes élete vége felé Pulában telepedett le és sok hasznos információval segít minket. Köszönjük.

Józsi jó élelmiszer beszerző és szakács, így a helyi gasztronómiából megint csak csipetnyi jutott, viszont a hajókonyha most is ragyogóan teljesített. Mi a balatoni hajónkon is nagyon szerettünk a hajón kajálni, csak zárójelben: Mauritiuson 23 emberre főztem a Norvikon és láttam vendégül őket.

IMG_3335

Voltunk kis időutazáson is a helyi bolhapiacon. Mintha a hetvenes évek Ecserién járnék, kicsiben. Azt hiszem az összes cucc nem ért annyit, amibe az elszállítása kerülne. Persze, lehet nem jártunk nyitott szemmel.

IMG_3339

Leót Kati nem engedte ki, én ezzel nem értek egyet, ebben a macskában van egy jó adag vadmacska gén, életszükséglete a vadászat.

Tettünk pár kellemes városi sétát, én nem véletlenül szeretem ezt a marinát, pár lépés és a sétáló utcákban vagyunk a 2000 éves római emlékek között és a kikötőből a Norvikról is fenséges a látvány. Azt gondolom, ezt már jó sok fotó igazolja.

IMG_0753

IMG_0755

IMG_0758

IMG_3341

IMG_3351

A cica hasonló a gazdájához, szereti a szabadságot.

IMG_0774

IMG_0811

IMG_3354

IMG_3364

IMG_3371

IMG_3380

A pulai kirándulás előtt volt az Utazás Kiállítás, ahol több érdekes program közül a szívemhez legközelebbi a Tahiti táncest volt. Kb. 45 éve a Budapest Park színpadon, hat éve Hiva Oan /Marquesas /szigetek láttam hasonlót, persze nagyobb létszámmal, de a hangulat ugyanaz volt.

Leave a Reply