Feed on
Posts
Comments

2018_09 hiánypótlás

Előre tervezett sérvműtétem miatt az idei idény igencsak rövid lett. Sajnos hajós barátaim közül senki nem ért rá, így a téliesítést Katival ketten végeztük a Norvikon. IMG_2521

Most sokkal körültekintőbben, mint a múlt évben, mikor pl. a külső zuhanyt nem víztelenítettem, de szerencsére megúsztam, nem volt fagy a hajón.

A legnagyobb munka a vitorlák leszerelése volt, különösen a nagyvitorla, melyből ki kell szedni a latnikat, kifűzni az árboc kocsikat, összehajtani a fedélzeten és nagyon el tudja hagyni magát.

IMG_2552

A grószból az utolsó utunkkor leszakadt az első reffszem, így legalább van közvetlen ok, hogy hazavigyem javításra a gyártóhoz a többi vitorlával együtt. Nem kevés mérföld van bennük, körbe vitték a 30 tonnás Norvikot a Földön.

IMG_2406

IMG_2537

Vettem egy új „tesco ponyvát”, ez pár ezer Ft és nagyon bevált, védi egész télen a hajót, az elődje két telet kibírt. A spray hood-ot nyáron is le szoktam takarni egy kisebb ponyvával, ha nem vagyunk menetben, mert az uv. tönkreteszi az átlátszó fóliát. Ez most három éves és olyan, mint az új, míg az elődje ekkor már bemattult. A kis dingit most felfújva a helyén, a bimini tetején hagytam, szintén letakarva.

IMG_2579

IMG_2560

Természetesen most is hárman voltunk a Norvikon, Leo egészítette ki a csapatot. Első a biztonság.

IMG_2420

IMG_2395

Cica is segít a konyhában.

IMG_2378IMG_2414

A mali-losinj-i kis kalandja miatt Kati nem engedte ki a hajóból, pedig szegény macska igencsak vágyott egy kis csavargásra. Viszont bent annál több kényeztetést kapott. A megoldást valószínűleg egy nyomkövető jelenti majd.

Ezzel véget ért az idei hajós idény, ami csak azért nem lett a legrövidebb, mert már jan. harmadikán a hajón voltunk.

Leave a Reply