Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Feed on
Posts
Comments

Nov. 25. – 70. nap

Az atlanti átkelés 11. napja.
Remélhetőleg ma az utunk feléhez érkezünk nem csak dátumban, de távolságban is.
A hétvége kellemes idővel kényeztet bennünket. Gyönyörű napsütés, 26 fok, tenger 22,5 fok.
A szél továbbra is a történelmet igazoló irányból fúj. ÉK-i passzát 11-16 csomó. Ezt a szelet angolosan trade wind-nek hívják, mert a régi kereskedők is ezt a szelet használták atlanti átkelésük során ugyanúgy, mint Kolumbusz.
Tudomásunk szerint az atlanti átkelési verseny, az ARC, ma indul útjára Las Palmasból. Várhatóan a leggyorsabb hajók nagyjából velünk együtt érkeznek majd a Karib térségbe.
Este Ottó 1 kg darált húsból készített fasírozottat, amit Szilárd krumplipürével egészített ki. A tányérokra még csemege uborka is került. Ki-ki 4-6 db fasírtot gurított le. Ennek meg is lett az eredménye harcos álmok kíséretében.
A hajó lelkivilágára jellemző, hogy bár Tamás a szűrőbetét cseréjének szükségességére gyanakodott, mivel az elektromos üzemanyag pumpa nem töltötte a napi tartályokat. Azonban rövidesen kiderült, hogy a 2 éve vízszintesen beépített szivattyú függőleges helyzetben hajlandó csak dolgozni.
Az éjszaka eseménytelenül telt, így pihenni is tudtunk.
A nem teljesítmény orientált kapitány táblázatot készít az egyes váltások során megtett távolságokról, hogy szankcionálni tudja, aki nem hozza az átlag 5 tengeri mérföldes távolságot. A legénység válaszképpen a kapitány fröccs adagjának csökkentésén gondolkodik vagy a főzés beszüntetésén. Persze mindez csak vicc, és ez is.
Vasárnap délelőtt a megszokott szieszta folytatódik.
Ottó kérdezi: szakállal vagy a nélkül menjen-e haza?
Az eddig összesen megtett távolság: 1272 tengeri mérföld. Barbadosig hátralevő távolság: 1405 tengeri mérföld.

Jelenlegi pozíciónk:UTC 12.00: 18-41N; 35-37W.

További kellemes hétvégét kívánunk.
Üdvözlet és ezer puszi a Norvik fedélzetéről.

One Response to “Hajónapló, 2012.11.25, Atlanti óceán”

  1. Istvan szerint:

    Ottónak üzzené felesége; hogy már most a hajònaplòs bejegyzésekhez küldött képeken is jó lenne arc bunda nélkül làtni. 🙂 és ehhez cssk csatlakozni tudunk ( lánya, veje és a csajok is a cégnél) 🙂

Leave a Reply