Feed on
Posts
Comments

Kati fél hatkor kelt, én negyed hétkor. A tervezett időben negyed nyolckor indultunk. Alaposan át kell nézni mindent, ne kelljen visszajönni egy nyitva felejtett csapért, vagy ablakért. Van belőlük bőven. Kati szokás szerint nagyon izgult, de szerencsére ezt az előkészületek maximalizálásával kompenzálja. Én indulás előtt mindig nyugodtabb vagyok, mert tudom ő mindent elrendez, nekem csak vezetnem kell. Nagyon szép utunk volt, keresztül Isztrián, komppal át Cresre, majd Osornál Losinjra. Ezt az utat régebben többször megtettük, jó volt felidézni az emlékeket.

Útközben Kati kapott még egy telefont a Magyar Állatorvosi Kamarából, hogy mi elvesztettünk egy cicát. Köszöntük az információt, mondtuk megyünk érte, nagyon örültek  a hírnek. Kicsivel délelőtt érkeztünk a megadott címre, telefonhívásunkra rövidesen jött egy fiatalember, majd egy hölgy, de macska még sehol. Voltak nyelvi nehézségek, végül a közeli állatorvosi rendelőben kötöttünk ki. Itt kaptunk egy kis fejmosást, hogy azonnal be kellett volna jelenteni a cica elvesztését, majd megkérdezte az állatorvosnő, mivel jöttünk, mert hajóra nem adja ki a cicát, nehogy megint megszökjön.

IMG_8647 IMG_8648

Mondtuk, kocsival vagyunk és azonnal mennénk haza. Ekkor ment el a cicát gondozó hölgy haza és hozta el Leot. Nagy kő esett le a szívünkről, megkérdeztük, kinek mivel tartozunk, senki nem fogadott el pénzt, így az állatmenhely alapítvány perselyébe tettünk 200 kunát, és jelképes hazai ajándékokat a megtalálóknak.

Beültünk a kocsiba, cicánk fél perc múlva aludt, végigaludta az utat és kompozást a kis szökevény.

IMG_8649 IMG_8650

IMG_8653 IMG_8655

IMG_8656 IMG_8657

Este kilencre értünk haza, az út végén egyre gyakrabban néztem a GPS-t, mennyi van még hátra. Este Leo jól bekajált, de az udvarra már nem engedtük ki, mi viszont a késői vacsora előtt egy hatalmasat medencéztünk, letudva ezzel az esti fürdést.

A cicát továbbra is szeretnénk vinni az utazásainkkor, de szigorúbbak lesznek a szabályok és hétfőn csináltatok egy telefonszámos medált a nyakörvére.

Végül ráadás képek a macskáról, hogy mindenki elhiggye, haza ért.

IMG_8688 IMG_8675

IMG_8677 IMG_8682

IMG_8686 IMG_8704

Mondanom se kell, két nap múlva már a szemben levő szomszédunk ablakpárkányán volt, de belülről.

Leave a Reply