Feed on
Posts
Comments

Most az úgynevezett sziget idő szerint korán indult a nap nyolc körül. Én korábban ébredek, szeretem ilyenkor átgondolni a feladatokat. Pl. kitaláltam, hogyan lehet az epoxis tárolót kitakarítani makulátlanra. Megreggeliztünk és Kati gyorsan elvitte a gyerekeket a megszokott strandunkra WIBIT vízi ugráló várazni.

IMG_8625 IMG_8635

IMG_8643 IMG_8644

Én nekiestem a tároló takarításnak, ecsettel, hígítóval spaklival és sok törlő ronggyal. Nem tudom ma is divat-e a szipuzás, de ezt lehet élvezte volna a célcsoport, én annál kevésbé. Viszont, mire Katiék hazaértek a tároló ragyogott, a hígító gőzét a nagy ipari ventillátorral kiűztem és én is kezdtem „kijózanodni”.

Ebédre az utolsó itthonról hozott kaját ettük, bolognait, persze ez is házi készítésű, spagettivel. Azért tudtuk közel két hétig az itthon lefagyasztott ételeket is enni, mert jól működik a hajón a mélyhűtő is a két másik mellett.

Délután elkezdtünk összepakolni a holnapi hazautazáshoz, mikor megszólalt Kati telefonja. Külföldi szám volt, tőlem kérdezte, felvegye-e? Horvát előhívó volt és egy kedves női hang angolul mondta, náluk van a Leo cica. Szinte el sem akartuk hinni, de nagy volt az öröm. Megbeszéltünk egy találkozót Mali Losinjban másnap délre a központban közel a mólónkhoz, ahol eltűnt a cica.

Nagyon készültünk az unokákkal erre a nyaralásra és így most úgy néz ki, a sok kaland mellet happy and-es lesz. Nagyon izgatottak voltunk, de bizakodóak is.

Estére a legtöbb dolgot bepakoltuk a kocsiba, hogy reggel a tervezett korai időpontban indulhassunk, de nem haza, hanem Mali Losinjba. A két unokánk már igazi segítség, a pakolások és kiszállítások döntő részét egyedül végezték.

Este még fogtak a gyerekek egy halat a Lalinak, amit rögtön hűtőbe tettünk.

IMG_8646

Este átcseréltük még a napponyvát a „tescósra”, ez nagyon bevált, nem kell félteni és védi a sprayhoodot és a fél fedélzetet.

Leave a Reply