Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Feed on
Posts
Comments

Este tizenegykor állítottam le a motort, ekkor jött egy kis frissülés, így ezzel nem mentünk sokkal lassabban a megszokott pillangó vitorlázattal. Reggelre aztán ez kis szél is elfogyott, így a reggeli rádió net után megint motort indítottam. A közvélemény kényszerére ma megint mangalicás omlettet készítettem kapitány módra. Mikor elkészült jött egy kis szél, így a motorleállítás után igazi vitorlázós reggelit rendeztünk. Bíztam benne, hogy a szél tovább kitart, de a UTC:10:00-es pozíciók óta alig haladtunk valamit hat óra alatt. Tényleg olyanok kezdünk lenni, mint egy floridai nyugdíjasokkal teli cruiser ship.
Kihasználva a csendes időt, elhatároztam újra elkezdek filmeket nézni. Még Imi hozta el a Philips kapitányt otthonról, nem halogattam tovább, déltől beleájultam a filmbe. Ezek után nem csodálom, hogy sokan visszarettennek a szomáliai vízek közelében való hajózástól.
A filmnézés miatt kicsit csúszott az ebéd, de annál jobban sikerült. Az utolsó adag báránypörkölt megszaporítva a marhából készült testvérével, hagymás tört burgonya, ecetes uborkával. Ezt ünnepi ebédnek is szántam, mivel ma van a születésnapom.
Ebéd után felszeleteltem egy brie sajtot, ami pont a mai napra volt dátumozva, mint a legkedvezőbb fogyasztási időpont. Felnyitottam egy oliva bogyó konzervet és az erre az alkalomra eltartalékolt dél afrikai cabernet savignont a Thelema borászatból, amit Jani barátomtól kaptam Gergely közvetítésével még Fokvárosban. A figyelmesség jól esett, viszont a bor emlékezetesen ragyogó volt. Vörös borban a dél afrikaiak nagyon magasra tették a mércét, nem vagyok borász, nem akarok sorrendeket felállítani, de ez a bor egyszerűen hibátlan volt.
Az ünnepi alkalomból stílszerűen Vaya Con Dios számaival szórakoztattam a legénységem és persze magam. Kíváncsi vagyon Szent Ilonára, de egyre türelmetlenebbül várom a találkozást a Zöldfoki Szigetekkel.
Joe-val a rádiózás este megint jól sikerült, bár nálam ma több volt az elektromos zaj. Sajnos a Skype kapcsolat nem jött létre Katival, de Józsi holnapra kidolgozza a technikát.
Gondolom, a nap hátralevő része nem hoz különösebb meglepetést, így elküldöm a naplót, már csak azért is, mert Tom is írt továbbítandó üzenetet a szüleinek innen a Dél-Atlanti közepéről.
Poziciónk:UTC.:10:00Lat.:19°22’S. Lon.:0°47,6’W. Megtett táv.:97tmf.
—–
At 2015.03.30. 15:34 (utc) our position was 19°17.41’S 000°57.36’W Boastspeed: 2.7 Course: 310T Twd: 302T Tws: 2.4

2 hozzászólás to “Hajónapló, 2015.03.30, Úton Saint Helena felé – tizenötödik nap, 57-ik nap”

  1. Gergely Kapots szerint:

    boldog szuletesnapot es udv Cape Townbol 🙂

  2. Zala András szerint:

    Tamás!
    Isten éltessen,legalább olyan egészségben,mint a Nagy Vizen e csendes szakaszon-Z.A.

Leave a Reply