Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Feed on
Posts
Comments

Sikeres közvetlen rádiókapcsolat Magyarországgal, kiváló minőségben!
Csendes éjszaka volt, csupán reggel volt pár óra szél, így lassan haladunk. Már biztos, hogy nem érünk csütörtöknél előbb Szent Ilonára. Szerencsére most egyáltalán nem vagyunk időhöz kötve, motort csak akkor indítok, ha az aksik miatt kell. Az éjszaka nagy része holdvilágos volt, így a radart sem kapcsoltam be, csak az aktív radarreflektor hangriasztását. Ez sokszor már ötven tengeri mérföldről jelzi, ha megradaroznak, de itt a vízsivatag közepén magányos vándorok vagyunk.
A maradék gulyásleves kiadós reggelinek bizonyult, de kicsit később, ebédre stílszerűen megint palacsintát ettünk.
Ebéd után én készítem a terveket a Norvik kiegészítő berendezéseiről, plusz kapaszkodók, új csónakdaru, stb., a srácok társasjátékoznak.
Józsival (HA0LC), mióta hazarepültek, már többször próbáltunk rádió kapcsolatot teremteni, ma végre sikerült. Először az első megbeszélt frekvencián csak őt hallottam, de utána a másodlagos frekvencián szinte zavar nélkül tudtunk beszélni, pedig ma verseny van és nagyon sokan forgalmaztak Európában. Ilyen távolról a Norvikról először tudtam rádiózni, ráadásul nagyon jó hangminőségbenMosolygó arc!

Teljesen feldobott a dolog, remélem más magyar amatőrökkel is fogok tudni beszélni a következő hetekben. Több rádiós barátom is ígérte segít a Norvik rádióját versenyképesebbé tenni, előre is köszönöm, egyre inkább élvezem ezt az új lehetőséget, ami itt az óceáni hajósoknál ma is nagyon népszerű.
A mai dátum más szempontból is nevezetes, mert két-három óra múlva átlépjük a grenwich-i kezdő hosszúságot és így holnaptól a Norvik ismét a nyugati félgömbön fog hajózni.
—–

TT
At 2015.03.29. 16:28 (utc) our position was 20°06.84’S 000°13.22’E Boastspeed: 5.1 Course: 299T Twd: 302T Tws: 2.4

One Response to “Hajónapló, 2015.03.29, Úton Saint Helena felé – tizennegyedik nap, 56-ik nap”

  1. Nagy Imre szerint:

    Szia Tamás!
    Boldog Születésnapot kívánok neked!
    Jó szelet⛵️

Leave a Reply