Feed on
Posts
Comments

Ma én készítettem a reggelit, Chris meg is jegyezte, omlett lesz kapitány módra. Mivel nincs kenyerünk, krumplival helyettesítjük. A két nappal ezelőtti krumplis rántotta receptet javítottam fel apróra vágott hagymával, mangalica szalonna kockákkal és karikára vágott mangalica kolbásszal. Természetesen most is tettem bele fokhagymát és kis borsot. Chris szerint 150%-os lett, Tom csak azt hajtogatta, ilyent folyamatosan tudna enni. Sajnos több nap, mint kolbász.
Az idő továbbra is borús és délelőtt megérkezett az első kisebb squall is, de csak 26-27 csomós szél kíséretében, aztán visszacsökkent 12-14 csomóra. Holnaptól az előrejelzések szerint még gyengébb szél várható, így gondolatban már készítem a genakkert.
Délben végre kisütött a Nap, így a napelemek is töltenek, és a lejáró lépcső is felszáradt, mert elhatároztam a lekopott lakkot kijavítom epoxival és az egészet leragasztom UV álló ragasztóval. Ez csak ideiglenes megoldás, otthon az összes lépcsőfokot le fogom ragasztani csúszásmentes fóliával.
Sokadszor tanulmányozom a választott, nem tradicionális útvonalunkhoz fellelhető tanácsokat. Azt hiszem Jimmy Corneltől is fogok kérni személyre szóló javaslatot.
Mi más lett volna ebédre, mint gulyásleves az előre elkészített pörköltből. Van más kaja lehetőségünk is, de először a romlandó árut kell fogyasztanunk. Sajnos a gyümölcsünk elfogyott, ideje megérkeznünk.
Mivel most É-NY-nak tartunk, újra kipróbáltam a régi módszerem, hogy a bimini felett levő napelemeket elől leengedem, így növelve a napsugarak beesési szögét. Az eredmény, várakozáson felüli, ami annak is köszönhető, hogy a délutáni napba a vitorlák nem árnyékolnak bele. Ez előbb is eszembe juthatott volna, de lesz ég elég sok idő használni az ötletet, remélhetőleg jó pár óra motorhasználatot megspórolok.
Megtett táv.:111tmf.
—–

TT
At 2015.03.28. 16:48 (utc) our position was 20°53.94’S 001°28.03’E Boastspeed: 4.3 Course: 310T Twd: 302T Tws: 2.4

Leave a Reply