Feed on
Posts
Comments

Ami a tegnapi naplóból kimaradt, hogy Tom is kezdi bemutatni a konyhában a szakács tehetségét. A reggeli menüt is ő indította el, a vacsoránál pedig ő volt a chef, mind a menü kitalálásában, mind a megvalósításban. Volt még egy adag nyers marha kolbászunk, ezt felszeletelte, sok zöldséggel kisütötte és főtt tésztával tálalta. Finom és laktató volt.
A reggeli rádiózást az aksik úgy húzták ki, hogy két órára kikapcsoltam a hűtőt. Nagyon borongós az idő, de tizenegytől már pozitív az energia mérlegünk a hűtővel együtt. A motorindítást nem halogathatom tovább, mint késő délután.
Nagyon kellemes időnk van, a Norvik egy szanatórium hajó. Ez nem lesz mindig így, a választott direkt útvonalunk nem a klasszikus, az egyenlítőtől lehetnek gondjaink, de mint oly sokszor az életemben, remélem, megint mellém szegődik a szerencse.
Délelőtt Chris a vízminőséget kifogásolta, nekem már régebben feltűnt, hogy a Fokvárosban töltött víz nagyon klóros. Remélem Szent Ilonán ki tudjuk cserélni finomabbra.
Az ebédfőzésnél kicsit visszafokoztam Tomot, mert míg mi Chrissel a kokpiban matattunk, mellette simán kezdett leégni a dinsztelni feltett hagyma. Ezt mi kint éreztük, úgy hogy a szél hátulról fúj. Szerencsére meg lehetett menteni, kicsit pikánsabb íze lett, jól passzolt a bárány pörkölthöz, ami természetesen most is elfogyott az utolsó falatig. A fiúk nagyon szerényen szednek, igazán jól neveltek, de mindig elfogadják az invitálásom a repetára. Én örülök, mert nem megy kárba semmi, nekem pedig már régen az a hasznos, amit nem eszem meg. Ez sajnos a korral jár.
Pár perccel négy után indítottam motort, jól időzítve, mert a szél is gyenge és a Nap is alig süt. Gondolom, estig eleget tölt az aksikba.

Közel három órát motorláztunk, így gyorsabban haladtunk és az aksik is felmentek 70%-ra, ami nem sok, de ha holnap sütne a Nap, lehet még egy napra elég. Sajnos mindig kicsit borús az ég.
Vacsorára megettük a kis halat szója szósszal, igazságosan osztottuk el, nem testvériesen. Most már Tom se húzódozott a nyers haltól, hiába, javul az ízlése.

—–

TT

At 2015.03.28. 6:17 (utc) our position was 21°22.50’S 002°03.25’E Boastspeed: 4.5 Course: 310T Twd: 302T Tws: 2.4  Megtett táv.:115 tmf.

Leave a Reply