Feed on
Posts
Comments

A reggeli rádiózásban megköszöntem Sam segítségét a winlink helyreállításában. Remélem a Pretoria rádió legalább Ascensionig működni fog, onnan pedig Las Palmas.
Reggelire franciás sült krumplit készítettünk kevés olajon, fokhagymásan sütve, mikor kész lett, Chris receptje szerint nyakon öntöttük öt felvert tojással. Ez lett a sült krumplis omlett, következőnek teszünk bele mangalica szalonna kockákat. Bár azt mondják, jó bornak nem kell cégér, én a mangalicát mindenhol reklámozom.
Az aksijaim reggel már 60% alatt voltak, de még mindig 12 V felett. Sajnos a napsütést gyakran váltják felhős időszakok, így folyamatosan csökken az energia szintünk. Tegnap a mail-ek miatt a rövidhullámú rádió a monitorral és a fedélzeti számítógéppel több, mint két órát ment, ami 60-70 Ah fogyasztást jelent. Ennyit nem fogyaszt az autopilot 24 óra alatt.
A vitorlákkal nincs sok gondunk, tegnap a gib shotján húztam keveset és a két orrvitorla betekerő kötelét cseréltem át a csörlőn, ha reffelni kell, a yankee kötele legyen előkészítve.
A délután végre hozott egy kis izgalmat, nemcsak kapásunk volt, de sikerült is kifognunk egy szánalmasan kis doradot. Jó lenne fogni hozzá még egyet a holnapi menühöz, vagy előétel lesz (szusi).
Az aksik 67%-ig töltődtek fel, megpróbálom a motor indítást holnapig húzni, remélem nem lesz probléma.

—–

TT
At 2015.03.26. 15:57 (utc) our position was 23°09.45’S 004°46.50’E Boastspeed: 4.3 Course: 305T Twd: 302T Tws: 2.4 Megtett táv.:117 tmf.

Leave a Reply