Feed on
Posts
Comments

Az éjszaka a szalon ágyon sokkal kényelmesebb volt, mint előző napokban a hátsó kabinban. A hátszeles szakaszokon ezentúl mindig itt alszom, nem kísérletezem.
Sam-mel a reggeli rádiózás jól sikerült, Chris ragyogó rádió operator, minden adatot precízen jegyez. A reggeli adásból a legfontosabb, hogy Szent Ilonáig várhatóan a mostanihoz hasonló kellemes időnk lesz. A forgalmazás végén megkértem Sam-et érdeklődje meg, miért nem működik a Winlink a Pretoria rádió állomáson, megígérte, telefonál.
Vagy csoda történt, de inkább azt gondolom Sam segített, kilenckor tettem egy próbát a Winlinkkel és hibátlanul működött. Igaz kicsit lassan, ez köszönhető a késői napszaknak, de egyszer sem szakadt meg és jó másfél órán át forgalmazott. Elment két hajónapló, jött több hasznos mail és rengeteg időjárás jelentés. Remélem, marad annyi üzemidőm, (napi 120 perc), hogy a többi elmaradt naplót is el tudom küldeni. Különösen jólestek Kati bíztató sorai, a rádiós net egy fontos kapocs az otthoniakkal. Ilyenről még álmodni sem tudtam, mikor bő harminc évvel ezelőtt a Szaharában dolgoztam éveket.
Ma még az időjárás is kényeztet minket, süt a Nap, amire nagy szükség is van a napelemek munkájához. Sajnos az energia mérlegünk negatív, előbb-utóbb motort kell indítanunk pár órára. Természetesen ehhez egy csendesebb szelű időszakot választok.
Chris megkérdezte, mi legyen az ebéd? Én már tegnap gondolkoztam a palacsintán, de akkor elmaradt, ma viszont egyöntetű igenlést kapott az ötletem. Nekem az külön tetszett, hogy most nem én leszek a szakács. Be kell valljam, Chris sokkal szebb és vékonyabb palacsintákat készített, mint én, ő vajjal süti, de az ötlet tetszett neki, hogy a tésztába tegyünk kis sütőport. Több, mint harminc palacsinta készült, mind megettük, mint említettem profi vékonyak lettek. Következőnek a tésztás kaja fánk lesz.
Kihasználva a napsütést nagy tisztálkodást rendeztünk a fedélzeten. A fiúk újból az öt liter melegített édes vizet választották, én inkább a korlátlan tenger vizes változatot. Vödörben húzom fel a vizet és borítom magamra az első fedélzeten. Nagyon kellemes volt, már több mint 18°C-os a tenger a műszerek szerint, de a felszín szerintem közel 20°C lehet. A kiadós ebéd után különösen jólesett a hűs pancsi.
A szél estére szokásosan kissé erősödött, hajóforgalom nincs, este még írtam pár levelet, ezeket el is tudtam küldeni. Így aztán gyorsan eltelt az őrség ideje, Tom jött tizenegykor leváltani.

TT

Megtett táv: 128 tmf.
At 2015.03.26. 7:20 (utc) our position was 23°30.37’S 005°19.70’E Boastspeed: 4.3 Course: 302T Twd: 302T Tws: 2.4

Leave a Reply