Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Feed on
Posts
Comments

Ma reggel nagy csete-patéra ébredtünk. A jó kis helyünket fel kellett adni, mert érkezett egy nagy halászhajó, és máshol már nem volt hely. Kisgatyában kirohantunk és átálltunk egy másik 65 láb hosszú jacht oldalára.

IMG_0912-1

Mint kiderült az ENSZ-nek egyik kutatóhajója, habár eléggé viseltes volt szegény. Ráadásul alumínium hajó volt. A kapitány mondta, hogy akkor most lopjuk a hajóját? Ugyanis a sós vízben a vas és alumínium hajók távol szoktak állni egymástól, mert galvánelem keletkezik és az alumíniumról alu ionok kezdenek le válni a vízbe.
Délelőtt még kiugrottunk vásárolni, vettünk pezsgőt a fokkerülésre, csalit a halászathoz stb. Amikor indultunk vásárolni, betettem egy kis szilvapálinkát a hátizsákba, hogy megszívassuk a szondázós embert.
Mielőtt elértük a szondázós kaput, bevettünk egy nyeletet és zubogtattuk a szánkban.
Amikor a kisember elővette a szondáját és Imi belefújt, a szonda majd fel robbant. Az ürge elkezdte ütögetni, ki-be kapcsolni. Nem hitt a szemének. Ekkora alkoholszinttel már nem tudnánk mozogni sem. Sorban mindhármunkat megszondáztatott vagy háromszor miközben majdnem szétverte a szondát. Amikor elárultuk a titkot jót röhögtünk mindnyájan.
Ebédre babgulyást ettünk, ha mégsem lenne elég a szél. Javasoltam a fiúknak, hogy desszertnek még egy kis hagymás babot kéne enni, akkor már a szél sem számít.
Kicsekkoltunk és fél háromkor elindultunk. Eltávolodtunk úgy kb. 10 mérföldre a partoktól, hogy kihasználjuk az Agulhas áramlatot, aminek a szélén haladva még 1-2csomóval növelte a sebességünket.

IMG_0916

Az előző napi szél után még maradt egy kis döghullám, de nem volt veszélyes. Rádiózni rövidhullámon még mindig nem tudtam a hatalmas RF zavartól, amit a hajó elektronikája keltett. Este még világosban fogtunk egy 3.5 kilós tonhalat. Éjszaka fogtunk még egyet és reggel fél hétkor a harmadikat. Ekkor Tamás következett az őrségben és mondta, hogy hagyjuk abba a horgászást, mert nem tudunk mit kezdeni a halakkal. Halat ettünk, hallal három napig. Éjszaka elég hűvös volt, jól fel kellett öltözni. Érződött az Atlanti óceán és a déli sark hatása.

Józsi tollából

Leave a Reply