Feed on
Posts
Comments

Még a tegnapi nap krónikája:

a fiúk városnézésen

IMG_1129

IMG_6867

IMG_6871

IMG_6873

és délután a búcsú

IMG_4254

IMG_4285

Kinga afrikai népviseletben már Budapesten

hogy miután Kati elutazott, mi készítettük fel a hajót a következő szakaszra. Sajnos sok minden összeesküdött ellenem, több dolog nem működik, amihez látszólag hozzá sem nyúltam, illetve semmi nem indokolja a dolgot. Ilyen pl., hogy a plotter nem eszi meg a térképkártyát. Hát ezzel el is ment az este, bevonva a problémába otthoni barátainkat is, de eredmény nem született.

Reggel a minél előbbi indulásra fokuszáltunk, mivel kedvező időjárás ablak van a következő nem veszélytelen szakasz lehajózására. Józsi és Imi több fordulóban bevásároltak, én a Norvikot próbáltam útra késszé tenni. A plotterral megint sok idő elment, de nem sok eredménnyel, így bosszantó, de a következő szakaszra i-Pod térképpel navigálunk, de szerencsére bőven van tartalékunk.

A délután egy rohanás volt, mert bár nem hagyjuk el az országot, ugyanolyan procedúra van, mintha kijelentkeznénk. Ráadásul a Transnet iroda, aki az engedélyt kiadja a kikötő elhagyására háromkor bezár, ezt kellett először elintéznünk.

IMG_1130A kikötődíj kifizetése sem egyszerű, mert a harminc nap után helyi adót is kell fizetni, de ezt külön kell a bankban megfizetni.

IMG_1133

Ötkor értünk vissza a Norvikra, itt Chris már várt minket. Rengeteg munkánk volt még, kezdett gyanús lenni, a kora reggeli indulás. A motort még nem tudtam elindítani egy kis csap kinyitása miatt, amihez ki kellett nyitni a motortér szalonasztal alatti részét, ami egy csomó pakolással jár. Ez végül egy nagy szerencse volt, mert így észrevettem, hogy a még Hiva Oan beragasztott lyuk a kipufogó csonkon megint kilyukadt, ez végleg eldöntötte, hogy csak másnap délután tudunk leghamarabb elindulni, mivel be kell ragasztani a lyukat, ami legalább nyolc óra.

TT

Leave a Reply