Feed on
Posts
Comments

A hajón a szombat nem volt munkaszüneti nap, bár ezt már régen kiharcoltuk Európában. Nagyon sok dolog elmaradt, ezeket próbáltuk bepótolni. Pl. Mind a tíz csörlőt szétszedtem és bezsíroztam ez közel sem teljes karbantartás, inkább csak tűzoltás. Hazaérkezésemkor részekre kell szedni kitisztítani.

IMG_4251

Kati is elkezdte a csomagolást. Újra elővettük egy utolsó pillantásra a St. Lucia-ban vásárolt állatkertet. 

IMG_4248

Az egész délután rámolással és takarítással telt. Este hétre vártuk Józsit és Imit, de homokvihar miatt a gépük, vagy négy órát késett, így Katival kettesben vacsoráztunk. Megérkezett a front, délutántól folyamatosan zuhogott az eső. Józsiék 11-kor fütyültek be a hajóra, a rádió valamiért nem működött. Késő éjszakáig tartott az élménybeszámoló, ebben nem kis szerepe volt Kati vendéglátó vacsorájának, bárány és sertés tarja grill volt görög salátával, sörrel. Az általuk hozott finomságokat alig tudtuk begyömöszölni a hűtőbe.

A fronttal 6-8 fokkal lehűlt a levegő így nagyon kellemes volt az éjszaka, de a nappali hőmérséklet is csak 25 fok. Reggelire rögtön megkóstoltuk a nyírségi mangalica szalonnát.

IMG_4252

A hosszúra nyúló reggeli után Józsi és Imi elmentek városnézésre, javasoltuk nekik a Viktoria Marketet és a Zulu piacot.

IMG_4253  

Nekem sajnos véget ért az utazásom egyik legboldogabb szakasza, Katiért délután háromra jön a reptéri busz, innentől kezdődnek az igazi férfias kalandok.

TT

One Response to “Hajónapló, 2015.02.21-22, Durban, 21-22-ik nap”

 1. Revóczi Zoltán szerint:

  Üdv mindenkinek!
  Szia Imre!
  Megkaptam az sms-t. Minden rendben. Jó utat!
  Figyelemmel követünk! 🙂
  Üdv Zoli

Leave a Reply