Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

Végre stressz mentes az ébredés, csupán a hőmérséklet magasabb a kívánatosnál. Kati segítségével a naplóban való lemaradásomat igyekeztünk bepótolni. Mivel az utóbbi napokban nem volt internetünk jó néhány mail-ra is kellett válaszolnunk. Közben a ponyvavarró is meghozta a megjavított bimini ponyvát. Gyorsan szaladt az idő, tíz órakor reggeleztünk, majd indultunk városnézésre. Először a durbani botanikus kertet látogattuk meg, ami egy gyönyörű, hűvös park a város szívében.

IMG_4175

IMG_4176

Lótusz virág

IMG_4186

IMG_4191

IMG_4189

IMG_4195

Több iskolás csoport itt ismerkedett a különböző növényekkel.

IMG_4205

IMG_4213

Kicsit irigylésre méltó, hogy a kis iskolásoktól az felsőoktatásig, mindenhol elegáns egyenruhát hordanak a tanulók. A külsőségekből azt látom, hogy itt különösen igaz, a tanulás a legnagyobb útravaló az életben való boldoguláshoz.

Ezután prózaibb program következett, nem könnyen, de megtaláltuk a város talán egyetlen hajó alkatrész üzletét.

IMG_4220

Ez egy elegáns új városnegyedben van a kikötő bejáratánál. Az árak sajnos felejtősek, a hazainál is magasabbak. Azért vettünk néhány dolgot.

IMG_4221

Itt kaptunk egy címet, ahol talán sikerül egy új dingit vennünk. Ezután bár fürdést nem terveztünk, feltétlenül meg akartuk látogatni a híres durbani beach-et, ami valóban fantasztikus.

IMG_4223

IMG_4225

IMG_4229

IMG_4228

Dingit nem sikerült vásárolnunk, mert csak rendelésre, hosszú határidővel gyártanak.

IMG_4232

IMG_4233

Hazafelé beugrottunk a tegnapi Spar üzletbe, tovább tölteni a hajó készleteit.

IMG_4234

Továbbra is nagy segítség a Google térképpel a navigáció, nagyon gyorsan megszoktam az itteni közlekedést. Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a budapesti közlekedés ez alól csupán a kisbuszok kivételek, sokszor eléd tolakodnak oly módon, hogy a sofőr kiteszi a kezét és kénytelen vagy beengedni. Ma is késői lett az ebéd itthon, nagyon készülődik egy front, ezért még sötétedés előtt feltettük a javított ponyvát. Holnapra sok dolgot tervezünk a hajón, lehűlést jósol az előrejelzés, hűvösebb lesz.

TT

Leave a Reply