Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

Korán és feszülten ébredtünk. Mára volt időpontunk 11 órára a VSF vízum hivatalba. Már tegnap este nem tudtam kinyitni a fizetett távirányítóval a parkoló kapuját, így a biztonsági őr engedett be. Reggel a távnyitó reklamálásával kezdődött. Idegesség miatt a reggeli elmaradt. A telefonomon működő Google térképnek nagy hasznát vesszük, 9 perc alatt a hivatal elé vezetett bennünket. A hivatalba simán bejutottunk a biztonsági ellenőrzésen át, szigorúbb, mint a reptéri, mert ide nem lehet bevinni semmilyen elemmel működő készüléket, így fényképezőt sem vittünk. Így a mai naplóban nem lesz kép. Három féle pultnál kell sorban állni, illetve sorszámra hívják a kérelmezőt. Sajnos mindjárt az első akadálynál elbuktunk, ahol a kötelező dokumentumokat gyűjtik össze. Nem volt fedezet igazolásunk a bankunktól, hogy további időre van elég pénzünk a számlánkon, ami fedezné az itt tartózkodásomat. Végül kiegyeztünk abban, hogy lemásoljuk a bankkártyámat is írok egy levelet a hivatalnak, hogy nincs a Dél-Afrikai Köztársaságban bankszámlánk, és az otthonitól most nincs lehetőségünk fedezet igazolást kérni, de biztosítjuk a hivatalt arról, hogy van elég pénzünk még a további itt tartózkodásomat fedezni. Szóval a hivatalból hazajöttünk, megcsináltattuk a bakkártyáról a másolatot és megírtuk a levelet. Vissza a VFS hivatalba. No már most a 66-ik sorszámot kaptuk, türelmesen vártunk. Sikerült ugyanahhoz az undok ügyintézőnőhöz kerülnünk. Bevette a papírokat, most csak a hazafelé szóló repülőjegyet nem sikerült prezentálnunk, így ehhez a kérdéshez nem került pipa, de az eljárást ez nem akasztotta meg. Kaptunk egy papír dossziét beletéve a papírjainkat és mindezt egy fekete műanyag táskába tették. Az első forduló kipipálva, visszaültünk a helyünkre és vártunk. Szerencsére a 64-es sorszámú delikvens feladta, megszökött, így egyet előre léptünk a sorban. A második pultnál bevették tőlünk a táskát, bekérték tőlünk a vízumdíj befizetését igazoló banki igazolást és kiegészítették egy előre megcímzett borítékkal, ami a pretoriai fővízum hivatalnak szólt. Plusz kaptam egy hosszú keskeny slejfnit, amin az azonosító számom és sok egyén rizsa van, olyan, mint egy TESCO számla. Túljutottunk a második fordulón is, visszaültünk várakozni. A harmadik pult egy ajtó mögött volt, ez a bio print pont, ahol fényképet csináltak rólam és újlenyomat képeket csináltak rólam. Itt megtudtuk, hogy a vízumkiadási eljárás ugyan 8-10 hét, de a slejfni addig érvényes vízumot ad, míg igazolást nem kapok arról, hogy a vízumom elkészült. Nagy könnyebbüléssel hagytuk el a hivatalt.

Bevetettük magunkat egy bevásárlóközpontba, ahol egy SPAR élelmiszer üzletet találtunk! Most először tudtunk nagybevásárlást csinálni, mivel autóval voltunk. Hihetetlen itt is a segítők hada. Már a parkolásnál sárga mellényes segítő vár, aki irányít, mutatja a parkolóhelyet, segít beállni, majd a bevásárló kocsit segít kitolni, sőt be is pakol a kocsiba, végül a bevásárló kocsit visszaviszi. A parkolás ingyenes, csak némi apró pénzt kell adnod a segítőnek, amennyit akarsz. Du. négyre értünk haza reggeli nélkül, igaz a SPAR-ban volt sült grill kolbász kóstoló, amiből kétszer is vettünk. Bepakolás a hajóra, majd átmentünk az ASPASIA2-re elmesélni az élményeinket a hivatalban, mert holnapra nekik is időpontjuk van.

TT

Leave a Reply