Feed on
Posts
Comments

Egész éjjel 7.5 csomó feletti sebességgel motoroztunk, illetve háromtól motorláztunk, mivel a kedvező szélben kitettem a yankeet. Reggel már csak 40 mérföldre voltunk a Durban bejárattól. A reggeli rádiózásnál kiderült, a Voyager sincs sokkal közelebb Richards Bayhez, szerintem kicsit elspekulálták a dolgot és őket is elkapta az északi áramlat, amit sehol sem említenek.

Azt hiszem ebben az idényben ez volt az utolsó éjszaka, az utolsó reggeli és az utolsó ebéd a tengeren.

IMGP1573

A szél kedvezőre fordulásával még pár órát vitorláztunk is. Néhány óra múlva partot érünk és mondhatnám a harmadik óceán átkelés is kipipálva. Én magamban inkább úgy fogalmazok, a harmadik óceánnal is megismerkedtem. Nem tudom melyik a kedvencem, de az biztos, ezen az útvonalon az Indiai óceán a legváltozatosabb, a legtöbb meglepetést rejtő. Az összegzést a későbbiekre tartogatom, egyenlőre a bejelentkezési procedúrára és a kikötésre koncentrálok.

A dél-nyugati szél a jelzettnél előbb érkezett, így jónak láttam újra feltölteni a napi tartályokat, remélem utoljára ezzel az ideiglenes megoldással. Míg én az üzemanyagcső rögzítésével kínlódtam a járó motor mellett, a kokpitben a plotteren elszállt az AIS vétel és ezt Jamie kisebb pánikkal élte meg és azonnali segítségért kiabált. Itt valamit félre érthetett, mert én csak annyit mondtam, csak akkor legyen ilyen kiabálás, mikor én a motortérben vagyok, ha valóban veszélyben vagyunk. Jamienek sok jó tulajdonsága van, de inkább az érzelmei és indulatai irányítják, most sikerült a félreértésből olyan cirkuszt csinálnia, melyet egyrészt nem lehet elfelejteni, másrészt teljesen indokolatlan volt. Egy tény, én nagyon vártam ezt a megérkezést, sokat tettem érte, de az édes megérkezés örömét ez a kis incidens eléggé lerombolta.

 

IMGP1582

 

Innentől aztán a rádiós bejelentkezés, a marinába való megérkezés számomra inkább napi rutin lett, kipipálandó feladat.

IMGP1588

 

IMG_0719

Pedig a Dél-Afrikába való megérkezés őrzi talán leginkább az angol hagyományokat, a marina igazgató odajött a hajónkhoz külön üdvözölni minket es az összes formalitás a lehető legudvariasabb és a régi időket idéző volt.

IMG_0720

IMGP1594

TT

Leave a Reply