Feed on
Posts
Comments

Éjfél után szerencsére semmi esemény nem volt, így valamennyit tudtam aludni. Tulajdonképpen élvezem a kokpit magányát hajnalonként, de az egyenlő munkamegosztás azt hiszem csak Jamie részéről igaz. Persze ezek a dolgok eddig sem voltak elsődlegesek, inkább csak az igazságérzetem bántják, ez az utazás pár nap múlva véget ér, hiányzik már a privát szféra.
Kilencig voltam őrségben, mert Tara fáradt volt, fél kilencig aludt, utána megfürdött és egy könyvvel a kezében kijött őrségbe. Hát azt hiszem nincs rossz dolga a crew-nak a Norvikon.
A szél délelőtt érezhetően csökkent, de továbbra is pöffös, így a yankeet hol kiengedem, hol visszatekerem.
A reggeli rádiózás nem sikerült, de tízkor le tudtam tölteni az új gribet. Ezek szerint kedd késő estig a szél dél-délnyugati, ehhez jön az északi áramlás, így elég rosszak az esélyeink délre hajózni. Továbbra is szorítjuk a szelet és az előzetes kalkulációm szerint kedd este kb. 250tmf-re leszünk Durban-től É-ÉK-re, ami nem a legkedvezőbb kilátás, főleg, ha figyelembe vesszük a Periperinet infóját, hogy az Agulhas jelenleg nem működik, vagyis folyik. Mindezek kedd estétől egy újabb két napos motorozás árnyékát vetítik előre, bár nem hiszek a csütörtök esti megérkezésben, de jólesne.
Délután egy nagyon élvezeteset vitorláztam, yankee, jib, grósz első reffen, húsz csomós szelet szorítva, igazi szilaj menet volt. estére a szél annyira beerősödött, hogy beszedtem a yankeet, mert annyira dőlt a hajó, alig lehetett járni és a vacsorafőzés még hátra volt.
Az esti rádió infókból kiderült, az Agulhas ha gyengén is, de működik, a szél miatt nincsenek veszélyes hullámok, igaz szél sincs. A motorozás még mindig jobb, mint belekeveredni egy ronda törő hullámzásba, ami itt lehet bőven tíz méternél magasabb.
Fél kilenckor sikerült ágyba bújnom, de az álmom most sem tartott sokáig, mert Tara tízkor keltett, hogy a horgon van egy húsz cm-es tintahal, öljem meg. A dühömnél csak az álmosságom volt nagyobb, mondtam ölje meg ő, erre visszadobta, a részletekről később sem érdeklődtem. Napok óta nem tudtam folyamatosan három órát aludni, hát ma sem. Éjfélkor a váltáshoz még felkeltem, hogy engedjék ki a yankeet teljesen, mert lecsökkent a szél, három csomóval vánszorogtunk.
—–

TT

Leave a Reply