Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

Indiai Óceánon való átkelés, 4. nap

Hajnaltól csökkent a szél 16-18 csomóra, csak a hullámok nem akarnak kisebbedni, bár elviselhetőek, most is csak az irányukkal van a baj. A yankeet többször kellet váltanom, de ez nagyon egyszerű a spiboom, illetve a lee oldal között. Reggel rádióztunk a Voyagerrel, igencsak meglepődtek, hogy húsz tmf-re vagyunk csak mögöttük.
A gribet most minden nap le tudom tölteni, ha nem is gyorsan, de megbízhatóan működik a Pactor modem. Így az előrejelzés alapján is számítottam a csendesebb időre és a déli menü birkagulyás lett, nagyon, nagyon finomra sikerült, igaz az alapanyag is első osztályú volt.
Délben Katival hosszasabban beszéltem telefonon a műtétje részleteiről és a további teendőkről. Mindketten nagyon örülünk, hogy remélhetőleg túl van ezen a szerencsétlen eseményen és a továbbiakban már csak a gyógytorna van hátra a teljes felépüléshez.
Az időjárásra ma nem lehet panaszunk, gyakran előbukkan a nap is, az aksik 100%-on vannak délutánra, igaz ez elsősorban a szélgenerátornak köszönhető, amely húsz csomó feletti szélben komolyan teljesít.
Este visszaállítottam fél órával a hajóidőt, mert egyrészt már ebben az időzónában vagyunk, másrészt ez a fél órás ausztrál időzóna csak zavart okoz. Így most az otthoni időtől már csak négy órával vagyunk előrébb és ennek megfelelően az éjszakai őrséget is fél órával később kezdjük. A biztonság kedvéért először húztam fel a vekkert az egy órás váltásomhoz.
Pozíciónk: UTC:08:00. Lat.: 14°06,73’S. Lon.: 090°17,27’E.Megtett táv.: 150,8tmf.
—–

TT

Leave a Reply