Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

Indiai Óceánon való átkelés, 1. nap

Az Anniara már reggel hétkor elindult, de az én legénységem még az igazak álmát alussza. Hajnalban jött meg a búcsú partyról. Ez nagyon jól sikerülhetett, mert elpusztította az italkészlet felét, így most nem szívesen lennék a bőrében indulás előtt. Becsületére legyen mondva derekasan összeszedte magát és igyekezett segíteni, de hát az indulás előtti teendők nagy része mindig az enyém, mivel a váltott crew nem ismeri a hajót.
Tíz körül elindult a Voyager és nem sokkal utána a Miss Me is. Nekünk még elég sok teendőnk volt, pl. meg kellett keresni a parton Jamie fényképező gépét, a tartályokat csurig töltöttük esővízzel, elrámoltuk a maradék cuccokat és mivel dél lett, megebédeltünk. Ebéd után Jamie javaslatára pihentünk kicsit, tekintettel a búcsú buli elhúzódására ezzel egyetértettem. Jamie-nek jót tett a fél óra pihenés, én öt percet nyújtóztam.
Egy órakor húztuk fel a horgonyt, nagyon jól fogott a vastag korall homok rétegben. Búcsút intettem a Cocos szigeteknek és a hajóknak.

IMG_0402

A tervezettnél több időt töltöttem itt, mivel megvártam az új matrózomat, így a szóló vitorlázásnak most megint vége. Jamie egy vidám művész ember, zenész és szobrász, remélem az út során is jól kijövünk egymással, a bemutatkozás kedvező volt.
Másfél óra motorozással jutottunk ki a lagunából, ekkor 12-14 csomós szélben húztunk vitorlát, valóban ideális indulási idő volt.

IMG_0400

Kijelöltem a rottát, a következő Waypoint 1978 tmf.-re van. Nekem az első nap kicsit mindig nehéz, Jamie is eléggé elfáradt, így a megbeszélt őrségbeosztás se jött össze. Éjfélkor elküldtem Jamiet aludni, nekem első éjszaka még talán sosem sikerült aludnom. Viszont végig kellemes idő volt, sajnos a szél egyre csökkent, reggelre le is állt, de ez már a holnapi krónika.
—–

TT

Leave a Reply