Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

A netem teljesen lehalt, így a tervezett letöltéseket se tudtam megcsinálni és jó pár levél is megválaszolatlan maradt, azt hiszem S. Zoli barátom szüli napi köszöntése se ment el és Leventé-éknek se tudtam gratulálni az újszülötthöz, elnézést, de itt ilyen az informatikai háttér. Ráadásul a laptopom se tudom kivinni a kabinból, mert rövid a monitor kábel, de nem akarok mindent kibelezni indulás előtt. Így Katival a sat telefonon tudtam beszélni, műtéten szerencsésen túl van, de mivel nem volt altató orvos, csak helyi érzéstelenítést kapott, emiatt elég fájdalmas volt az operáció. Sajnos ez a magyar egészségügy.
Még reggel elindult egy angol hajó, de mi már csak holnapra tervezzük az indulást. Ekkor többen is indulunk az ismert vitorlásokkal, az Anniara svéd Bavaria, a Voyager német acél hajó és a Miss Me, svéd kétárbocos szintén acél hajó.

IMG_0409

IMG_0405

Mindegyikőjükkel már találkoztam az előző szigetek valamelyikén, a Voyagerrel többször is. Jó érzés többesben indulni, ad egy kis biztonságérzést. Az ARC mezőnye szombatra tervezi az indulást, akkor kiürül a horgonyzóhely, talán csak a Wind Wanderer ausztrál ketch marad, ő alkatrészre vár.

Délben jelentkeztünk be a rendőrségre a 20-as csatornán, hogy szeretnénk kijelentkezni. Egy óra se telt el, az ismerős motoros mellénk állt, csak egy vámos jött át a Norvikra és az egész procedúra nem volt több öt percnél. Az egyetlen kérdés, hogy befizettem-e a horgonyzási díjat, de a számlát se kérte el és természetesen a cél állomást is megkérdezte a kiléptető papír kitöltésekor. Ilyen gyorsan még egy országból se léptünk ki, de nem is értem, minek a hosszas eljárás, mikor a belépésnél már minden adatot felvesznek mindenhol.

—–

TT

Leave a Reply