Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Feed on
Posts
Comments

Kati holnap megy a kórházba a remélem utolsó műtétjére a bokatörése miatt. Ez a dolog azért a gondolataimban napok óta felülírja az egyebeket, persze tudjuk ez egy rutin beavatkozás, de azért kicsit mindig fohászkodunk nehogy valami nem várt probléma legyen.

Nálunk a helyzet változatlan, a szél bolondul fúj, egyre több hajó érkezik és délben a Stefani egyedüliként elindult. A két horgonnyal elég sokat bajlódtak, mire sikerült felszedniük, szerintem az időjárás előrejelzés nem indokolta a második horgonyt, bár ők elég rutinos hajósnak látszottak, de az se mindegy milyen a horgonyod. Nekem megnyugtató, hogy egyrészt a Rocna valóban jól teljesít, másrészt sok cruiser hajón látom ugyanezt a típust.

Az utazási előkészülethez ma megsütöttem a csirke combokat, ebédre hozzá hagymás tört burgonyát, a legénységnél nagy sikere volt.

Miután a laptop képernyője meghalt, a kábeldzsungelből kibányásztam a fedélzet számítógép monitorának a csatakozóját és így sikerült újra nethez jutnom.

IMG_0445

Szegény Katit nem sokkal hat után hívtam az örömteli hírrel és mivel most elég sok byte-om van, jó órát skype-oltunk.

Régen égtem le ilyen csúnyán, így azt is mondhatom délután nyalogattam a sebeimet, de az igazság inkább a lustaság, jólesett egy kis délutáni szundi. A hajón nagyon más az életritmus, pl. szinte minden éjszaka még horgonyon is legalább háromszor felkelek, ami otthon elképzelhetetlen, menetben meg legalább óránként. Ez valószínűleg nem jó, de azt hiszem a többi vitorlázó is hasonló ritmusban él.

Jamie kiment a parta bbc-ni, én a naplóírást pótoltam, remélem sikerül még elküldenem az utolsó fotókat. Pár napig a napló szünetel, amíg Kati a kórházban lesz. Terveink szerint csütörtök reggel indulunk Mauritiusra, Előtte Rodrigezen megállunk, ha az idő kedvező. Ez számításaim szerint 16-18 napos út lesz, készülünk a "big fish" megfogására.

IMG_0446

A horgonyzóhely kezd túlcsordulni, de lekopogom, mindenki nagyon körültekintően horgonyoz, betartva a biztonsági távot, senki nem kockáztat. Persze itt mindenki tudja, itt nincs szerviz, mindent magadnak kell megoldanod.

—–

TT

Leave a Reply