Feed on
Posts
Comments

Még a szombati leégésem miatt se tudtam jól aludni, ráadásul a szél is megmutatta, mit tud. A riasztást nem akartam kikapcsolni, de lehet jobb lett volna, bár akkor meg azért figyeltem volna jobban és többször ellenőriztem volna a széljelzőt.

IMG_0435

Már nem is a saját horgonyom miatt aggódom jobban, hanem kezdünk nagyon zsúfoltan lenni, bár itt mindenki gyakorlott hajó és legalább egy óceánon már átkelt.

A szomszédság is kezd érdekesen alakulni, a német és lengyel hajó közé behorgonyzott reggel egy szlovák hajó is az ARC mezőnyből. Alakul a Visegrádi Csapat.

Az időjárás előrejelzés szerint a csütörtök, esetleg a szerda lehet az első alkalmas indulási nap, ehhez hozzáteszem most sem lehetetlen az idő ehhez, de inkább élvezni szeretnénk az utat, mint küzdeni az elemekkel.

Viszont a komp csak csütörtökön és szombaton jár, nem sok választásunk volt, délben elindultunk a kis dingivel a Home Islandra átlag 25 csomós szembe szélben, lesz, ami lesz alapon.

IMG_0427

Azért a kézi VHF rádiót magammal vittem, szerencsére nem volt rá szükség, de az utat mindketten megemlegetjük. Nem azért, mert szörnyű volt, inkább izgalmasnak mondanám, folyamatosan mertem a vizet a dingiből és közben Alain Bonbard történetével szórakoztattam Jamiet, aki persze szintén ismerte a történetet és utána megemlítettük a többi nagy vitorlázó kalandjait is. Azt hiszem nem kell mondanom milyen vizesen értünk a kikötőbe, itt fél óra szárítkozás után indultunk befizetni az újabb horgonyzási díjat és a szuper marketba, az élelem utánpótlás miatt. A horgonyzási díj egy költség, ami mögött több szolgáltatás is van, de hogy a marketban most csak a drágább tojás volt, aminek darabja közel egy dollár, ez már mindkettőnknek a vicc kategória volt. Kétszer tettük be a kosárba, végül otthagytuk. Szerencsére a Norvik még most is elég jó tartalékokkal rendelkezik, ezt Jamie is kérdezte és megnyugtató volt számára, mikor a raktárkészletet bemutattam, különben ez nekem is egy biztonságot ad, ha valami nem várt dolog történne, pl. megromlik a friss kaja.

Amit még nem említettem, a West Islandról rendeltünk sört és whiskyt, amit a komp hozott át a Home Islandra, ezt sikerült szintén elérnünk. Miután mindent bepakoltunk a dingibe (a szuper marketból egy quad + pótkocsival mindent kiszállítottak velünk együtt), nem sok szabad hely maradt. Visszafelé azért kellemesebb volt hátszélben menni, de pár fröccsöt azért itt is bekaptunk.
Mindent sikerült épségben bepakolnunk, később többen érdeklődtek az utunkról. Az biztos, amit már régen eldöntöttem a következő fejlesztés a Novikon egy komolyabb dingi lesz.

A napi kalandunk után este kimentünk bbc-ni a partra, érdekes, hogy többen voltak kint, de csak mi sütöttünk. Azt hiszem, ez az ARC mezőny jobban igényli a szervezett programokat, mint az egyénileg vitorlázók, akik ezt megszervezik maguknak.

A Norvikra visszatérve a sokat dicsért laptopom képernyője meghalt, így az esti netezés elmaradt.

—–

TT

Leave a Reply