Feed on
Posts
Comments

Az éjszaka többször bekapcsolt a szélriasztás, amit még a PNG-ről való induláskor állítottam 35 csomóra. Így, bár a horgony miatt nem aggódtam többször is körülnéztem, mi történik a szomszéd hajókkal, de itt nagyon kedvező a homokos talaj a horgonyzáshoz. Még tegnap kérdeztük a lengyel Stefani hajót, mikor terveznek indulni, ők hétfőn szeretnének, de én mondtam , hogy ez nem a legjobb döntés, mert akkor lesz a legrosszabb idő. Valószínűleg elgondolkoztak a dolgon, mert még tegnap kitettek egy második horgonyt is.

Miután egész napra rossz idő várható, a konyhában éltem ki az alkotó kedvem, igazi vasárnapi ebédet készítettem, rántott csirke, sült krumpli, uborkasaláta, szarvasgomba leves. Jamie-nek nagyon ízlett, persze nekem is, de jólesett az elismerés.

Főzés közben újra próbáltam a netre csatlakozni és csoda történt, működött megint. Ez indulás előtt különösen fontos, nemcsak az otthoniakkal való kapcsolattartás, de a minél részletesebb időjárás előrejelzések letöltése miatt is.

A rossz idő miatt gondolom különösen jó érzés volt ma a már nem is számoljuk hány ARC hajó legénységének a megérkezés.

IMG_0420

A hét közepén várhatóan az egész mezőny itt lesz, addigra remélem, mi el tudunk indulni, bár ha Rodrigezen megállunk, akkor egyszerre érünk Mauritiusra.

IMG_0423

Az ARC mostani földkerülő rallyja a Karibról indult és ide érkezik vissza bő egy év alatt, a nevezési díj 35 ezer dollár, plusz ugye a hajó és legénysége saját kiadásai, a kutyának is megéri. Azért mielőtt egy ilyenre beneveznék, kicsit informálódok még, mi a családdal elég sokat utaztunk, de mindig egyénileg és ezt nem bántam meg.
Estére az idő még durvább lett, de itt is kijött a Norvik konfortossága, amit Jamie is megjegyzett, hogy a hajó milyen jól szigetelt és a súlya miatt nyugodt mozgású.

IMG_0425

Neki egy nagyon szép klasszikus fa vitorlása van, hasonló méretű, mint a Norvik.

—–

TT

Leave a Reply