Feed on
Posts
Comments

Korán keltem, de nem nagyon tudtam eldönteni, hogyan szervezzem a programot, mivel Jamie a tíz órás komppal jön és az üzletek a Home Islandon délig vannak nyitva. Végül úgy döntöttem megvárom a kompot és együtt megyünk bevásárolni, így biztos nem késem le a találkozót és közösen tudjuk kiválasztani a nem túl nagy választékból a kedvünkre valót. Reggel megérkezett az ARC mezőny első hajója egy szép, mindennel felszerelt amerikai luxus vitorlás.

A reggeli pár órát jól kihasználtam, hoztam a parti esővíz tartályból száz liter vizet, ez azért elég fárasztó volt egyedül, kimostam egy adag ruhát, most az összes sortom és az agyonhasznált pólóim tiszták és jó szagúak, a parti tűzrakó helyen elégettem az összegyűlt papír göngyöleget. Mire a mosógép program lejárt megjött a komp, Jamie a felső fedélzetről integetett, én beszálltam a bociba, egyszerre értem partra a komppal.

IMG_0328

A Norvikra visszafelé gyorsan elmondtam a program tervem, így bepakoltuk a csomagokat, köztük egy gitárt, megkínáltam vendégemet egy hideg welcome drinkkel, nagyon jólesett neki, ma különösen meleg van, kiteregettem a ruhákat és indultunk a Home Islandra. Alig értünk lassabban át, mint a komp, persze kellemes idő volt, kis hullámok, enyhe szél, viszont a nap kegyetlenül sütött és mindketten elfelejtettünk fejfedőt vinni. Én különösen érzékeny vagyok a napra és régóta sikerült elkerülnöm a leégést, most viszont 100%-osan sikerült leégnem, délután két óránként fújtam magamra a Pantenolt, de így is eléggé kellemetlen volt a legkisebb érintés is.

Az ismerős "super marketban" összeszaladtunk a komppal átjött több hajó legénységével, mi örültünk, hogy a dingivel vagyunk, mert a komp csak du. négykor indult vissza. A bevásárlásunk a lehetőségekhez képest jól sikerült, vettünk bbc kolbászt az esti sütéshez, pár csirke combot, egy darab marhahúst, kis salátát, gyümölcsöt.

Visszaérve a Norvikra ebédre megettük a maradék paradicsomlevest, mindkettőnknek jólesett a nagy melegben, de előtte mártóztunk egyet a kristálytiszta vízben. Ebéd után kicsit szundikáltunk, különösen Jamie-nek volt erre szüksége, mert egyrészt előző éjjel utazott, a West Islandon pedig a motel recepció du négykor bezárt, ő hatkor szeretett volna bejelentkezni, így az éjszakát a busz állomáson töltötte. A hőmérséklet kellemes, de a pad kemény.

Az esti bbc sütés elmaradt, mert ötkor megjött a front, így a kolbászokat Jamie megsütötte és salátával, reszelt sajttal és dresszinggel tortillaba göngyölve tálalta, nagyon finom volt. Mire végeztünk a vacsorával eleredt az eső, igazi trópusi zápor, jó hogy nem a parton ért minket. Bár a piknikező padok felett van tető, erről gyűlik a víz a tartályba.

Este Jamie még kicsit gitározott, nagyon jól játszik és kedvemre való stílusban.

Korán mentünk aludni, de én nem sok sikerrel, még kétszer fújtam be magam a Pantenollal.

—–

TT

Leave a Reply