Feed on
Posts
Comments

Reggel hatkor már a rádióval próbálkoztam, nem sok sikerrel. Bár a naplót el tudtam nagy nehezen küldeni, a gribet már nem tudtam letölteni. Azt hiszem az öböl körüli hegyek nagyon árnyékolnak, vagy a Yasur vulkán van a dolog mögött, esetleg egy fekete mágia.
Stanley késett a kenyérrel, mert az egyik kislányával volt probléma, de még időben, nyolckor megérkezett, hozott három kis cipót és kipróbálhattuk a pirrogját.

IMG_0105

Nekem nagyon tetszett, egyből otthonosan éreztem magam benne.

IMG_0106

IMG_0112

A pirogot a kenyérfa törzséből faragják, ez egy könnyen alakítható puha fa, Stanley az ő kenuját négy nap alatt készítette.

IMG_0113

A Norvik közel négy évig készült, lehet jobban kellett volna igyekeznem. Miután mindhárman kipróbáltuk a pirogot, elbúcsúztunk Stanley-től és kilenckor már szedtük fel a horgonyt.

IMG_0117

Tízre végeztünk a vitorlázat összeállításával, át kellet cserélnünk a spi baumot, mivel kissé balról kapjuk a szelet és kicsivel tíz után már teli tak hátszél pillangóval suhantunk Port Vila felé. A crew-m tökéletesen teljesített, sokat tanultak ez alatt a néhány nap alatt, kár, hogy rövidesen vége a közös hajózásnak, ki tudja a következő crew mennyire lesz gyakorlott.
A szél Tanna sarkánál elfogyott, illetve azt gondolom csak a sziget árnyékolta le, mert egy óra motorozás után ugyan abban a kifújt szélben pillangóztunk tovább. Remélem ez a kellemes szél kitart holnapig, jutalomként megérdemeljük az előző kemény menetért.

Ebédre a marhapörkölt utolsó adagját tálaltam hagymás tört burgonyával, most is osztatlan sikert aratott, sajnos mind elfogyott. Azt hiszem ez egy nagyon jó úti kaja, sokáig eláll és egyszerűen lehet belőle több dolgot készíteni. Kati praktikus ötlete volt.
Remélem a rádióval most több sikerem lesz, de holnaptól valószínűleg újra lesz netem és akkor fotókat is tudok feltölteni.
—–
At 2014.06.26. 7:02 (utc) our position was 18°59.31’S 169°01.46’E

Leave a Reply