Feed on
Posts
Comments

Jani a Suzuki dinghy motor karburátorát próbálta rendbe hozni – sajnos ez egy elég kilátástalan küzdelem volt.

suzuki karburator

Tony, aki az első jelentkezők között volt a crew-keresőn, pontosan érkezett Aucklandból, akivel egyeztettük a terveinket. Hosszú távon tervezi a vitorlázást és gyorsan el is döntötte, hogy csatlakozik hozzánk, így Fijire úgy néz ki, hogy három fővel indul a Norvik. A délutáni busszal Tony hazautazott.

A cockpitban beszélgettünk és szereltünk, mikor egy kedves fiatal hölgy a mólóról megszólított minket, hogy magyarok vagyunk-e. Négy kisgyerekkel volt, akik gyorsan körbe is szaladgáltak a hajon. Azonnal meghívott minket vendégségbe, és fél óra múlva vissza is jött értünk.

Nagyon szép helyen laknak a környező dombok egyiken, találkoztunk férjével, Peterrel is, aki ismert személyiség a környéken – kínai gyógyítással foglalkozó orvos.

peterek haza

Kicsi a világ, mert egyrészt hallottam már róla az őszi érkezésemkor, Jani es Betti pedig egyből közös ismerősöket találtak.

keszul a vacsora

A nagyon kellemes beszélgetést csak a vacsora múlta felül, kilenc után köszöntünk el tőlük, Betti visszahozott minket a hajóra. Petertől búcsúzóul kaptunk egy különleges füstölt kolbászt, ami a hazai ízeket idézi. A beszerzési forrást is elárulta – meg fogom keresni.

TT

One Response to “Hajónapló, 2014.04.27, Whangarei, Új-Zéland 36-ik nap”

  1. Kata a hug szerint:

    Kedves Tamás, Még nem ismerjük egymást, de van egy közös ismerosünk a hajón ;-). A Suzuki motor reménytelen megszerelésével kapcsolatban: Jani kb 10 hónapos kora óta (azt még csak hírbol tudom), minden szétszerelheto tárgyat szétszerel, ugyhogy rejtsed el féltett kütyüidet :-). Egyebként ez a komment csak egy ürügy volt, hogy megköszönjem a Gönczy család nevében a sok érdekes leírást. Mivel Janitól “ok”, és “Menö”-nél többet nem remélhetünk, minden sorodat örömmel olvassuk. Egyszóval, jó szórakozást és nagy köszönet a Napló megosztásáért!

Leave a Reply