Feed on
Posts
Comments

Ötre csináltam ébresztőt, ami még otthon is durva, itt meg szinte szentségtörés. Így viszont volt kb. hét órám a vízre tételig és erre szükség is volt, kb. úgy pattogtam, mint a nikkel bolha. Nagyjából rendet raktam a hajóban, elvittem mindent a szemetesbe, a mosás vizeket is, összeraktam a horgonykamra burkolatát, felhúztam a láncot, megborotválkoztam, mivel megyek vissza a civilizációba, kifizettem a számlát, szerencsére működik a családi módszer, Kati feltöltötte a számlámat. John pontosan érkezett, közben Kevinék is az állvány alá tolták a trailert, mit mondjak nagyon pörgött minden.

IMG_0151

Előttem egy katamaránt akartak lerakni, de nem lett készen, a kormánnyal volt baj. Közben John ellátogatott egy ismerős katamaránra, amelyik Új-Zélandtól 400 tmf-re elvesztette az árbocát, se rádió, se GPS, se navigáció, egy IPad-del érkeztek meg, csak az egyik motorjuk működött. Ez nekem is egy plusz biztonság, hogy négy helyen vannak térképeim, plusz a sat telefon. Nem kívánom magamnak, de azt hiszem megfontolandó, amit Jimmy Cornel ír, hogy a katamaránok az É 30°és D 30°között hajózhatóak biztonságosan. Én biztosan maradok a monohullnál.

A vízre tétel teljesen profi módon ment, a Norsand és Kevin a sólyamester csillagos ötös, csak ajánlani tudom őket.

IMG_0153

IMG_0155

Ahogy a sólya kocsit elhagytuk, Kevinék két kötéllel megfordították a Norvikot és irány a tenger, helyesebben még a folyó a Basin Town Marináig.

IMG_0158

A hatalmas nyitható hidat kérésünkre pillanatok alatt felnyitották, öröm volt visszajönni a mondhatni a megszokott helyünkre. Az orrsugár motor reléjét megint tisztítani kell, mivel nem működik, de itt sok hajóban nincs is, igaz orral állnak be. Nekünk azért sikerült farral, az aggódó szomszéd meg is dicsért, bár egy darab pufferje sem volt a mi oldalunkon.
Johnnak kölcsönadtam a bringám, hogy visszamenjen a kocsijához, én pedig egy lendületben kihúztam a horgonyláncot a deckre, ez lesz a holnapi fő feladat.
Még reggel tudtam beszélni Jani barátommal, pár óra múlva indul, remélem kényelmesebb útja lesz, mint nekem.
Kati ma megy kontrolra a lábával, eléggé aggódom miatta, remélem, minden rendben lesz.
Végezetül, nagyon jó érzés volt érezni újra, hogy mozog a hajó alattam, egy tengerésznek a vízen a helye.

TT

Leave a Reply