Feed on
Posts
Comments

Visszaszámlálás

Ez a nap is elérkezett, mostantól a hét minden napja az utolsó itthon. Sajnos ez az életem leghosszabb „szabadsága” szinte egy probléma halmazzá vált, de optimizmusunkat nem veszítve Katival arról beszélünk, hogy az út további szakaszai annál szerencsésebbek lesznek.

Egy hét múlva már repülök vissza Új-Zélandra. Áprilisban felkészítem a Norvikot a következő 11.000 tmf-re Dél-Afrikáig.

Az útvonal terv:

Fiji – Vanuatu – Pápua Új-Guinea – Indonézia – Mauritius – Dél-afrikai Köztársaság

Az első szakaszra Jani Barátom elkísér Fiji-ig, hasonlóan, mint adriai indulásomkor. Kati terveink szerint Bali-ra jön. Kisebb-nagyobb szakaszokra várok hajóstársakat ezekre a hazai hajóskörökben már kevésbé ismert, nagyon izgalmas területekre.

Pápua Új-Guineáig,- ami ma is az ősi titkok világa – várhatóan erős passzát szélben szilaj vitorlázásban lehet részünk, Indonéziában gyenge és változó szelek várnak, viszont az ország történelme és változatossága akár több évre való látnivalót kínál. Az Indiai óceán átszelése az eddigi leghosszabb átkelésem lesz, közel 4.000 tmf. Mauritius és Reunion Francia megye, az Európai Unió része, kedvelt turista hely. Innen november elején a beköszönő ciklon időszak kezdetén „illik” távozni, az idei végállomás a dél-afrikai Durban, vagy Richards Bay, a Norvik itt várja ki a kedvező időjárás ablakot a Jóreménység fok megkerülésére, de ez már a jövő évi program.

Elérhetőségem a honlapon megtalálható, mert a telefonom itthon hagyom Katinál, vele Skype-on, vagy Sat telefonon tartok mindennapi kapcsolatot.

A sok pech mellett voltak szerencsés momentumok is. Nagyon feltöltődtem a családom gondoskodásával, az itthoni és a svájci két-két tündér unokám ragyogásával. Örülök, hogy jól sikerült megszerveznem az érettségi találkozónkat és több hosszabb-rövidebb beszámolót tartottam eddigi hajós utamról.

A folytatás rövidesen következik, a hajónapló március végén újra indul.

TT

Leave a Reply