Feed on
Posts
Comments

Taipei-be helyi idő szerint reggel 6-kor érkeztünk, továbbindulás éjjel fél 12-kor. Lehetőség van fél napos városnézésre, én a délutáni programot választottam, ez főleg belvárosi nevezetességeket tartalmazott. Megnéztük először a 101 Building-et (bevásárló központ, irodaház és obszervatórium egyben), 2004-ben a világ legmagasabb épülete volt.

IMG_0313

A Longshan templom következett, Taiwan legrégebbi és leghíresebb temploma,

IMG_0288

IMG_0284

IMG_0287

majd az Elnöki palota.

IMG_0293

IMG_0297

Nem maradhatott ki Chiang Kai-Shek emléképülete,

Az emlékcsarnok (középen) a Nemzeti Színház és a Nemzeti Koncertterem épületeivel

mely egy 25 hektáros parkban helyezkedik el és a Mártírok emlékműve, a kínai háború hőseinek emlékére őrségváltással együtt.

IMG_0303

IMG_0305

IMG_0301

A túrán kilencen vettünk részt, meglepetésemre közép európai többséggel. Három japán fiatalon kívül egy német lány, egy szlovák házaspár, Eva és Stefan és egy fiatal magyar pár, Vera és Milán, valamint jómagam.

IMG_0306

IMG_0310

Milán vitorlázó repülő oktató, már másodszor megy Új Zélandra. Megbeszéltük, ha visszajövök, elvisz egy repülésre, amit már előre élvezek. Eva és Stefan gyakorlott utazók, velük utaztam Bécsig, este nagyot söröztünk sztorizgatás közben, még vártuk a gép indulását. A repülő most is hajszál pontosan indult és érkezett, a kiszolgálás szintén elsőrendű volt, a China Airlines-t nyugodt szívvel tudom ajánlani. Összesen több, mint 20 ezer km repülés, 27 óra + átszállás hazáig az út.

Leave a Reply