Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Feed on
Posts
Comments

A mai napom elég sikeres volt, na nem a hölgyek körében, hanem a hajókarbantartás projektben. Reggel takarítással kezdtem, persze nem olyan alaposan, ahogy Kati szokta, de sok zugot kitakarítottam, amit már el sem várok a crew-tól. Némi skypolás után beleugrottam az eddig halogatott kormány holtjáték probléma kiderítésébe. Ez nem a legkellemesebb munka, a kormánytérbe a bemenet se egyszerű, ráadásul nyakig zsíros lettem, de nagyon fontos a probléma megoldása, nem szabad nagy holtjátéknak lenni, mert tönkremehet a kormány. Szétszedtem az egész rendszert, régen találkoztam vele és egy apró dolog okozta a hibát, remélem többet nem fordul elő, de figyelni fogok rá. Ez nagy megkönnyebbülés volt, megkoronázta a napot. Gyors ebéd után elbringáztam a Norsand marinába, lefoglaltam a tavaszi hajókiemelést.

IMG_0248

Találkoztam Péterékkel, ők tegnap emeltették ki a hajójukat és ma már teljes gőzzel csiszolták. Visszafelé szembe szelem volt, mint vitorlázó, ezt odafelé már felmértem, meg kellett küzdeni a kilométerekért. Különben a marinában azonnal megismertek, sokszor szinte zavar a barátságosság, magamat ismétlem, kicsit jó lenne haza vinni. Négyig vissza akartam érni, mert Gézáék ma tényleg elindulnak Aucklandba, az előrejelzések szerint nagyon jó szelük lesz. Az iroda előtt találkoztunk és meglepetésünkre újabb magyar találkozó lett. Ernő Ausztriában született, Új-Zélandon élt és itt futottunk vele össze. Nagyon fáradt volt, harminc órája nem aludt, így a gyors bemutatkozás után meghívtam holnapra vacsorára. Ma vettem bárányt, de a legkisebb kiszerelés is négy adagos. Kezd a városban híre menni, hogy a magyarok elárasztják, mindenesetre a marina bejáraton tegnap óta magyar lobogó is leng kb. nyolcad magával és ezt a staf rendelte , nem mi adtuk. Jó érzés. Gézáék pontban fél ötkor indultak, segítettem elkötni a köteleiket, pár nap múlva találkozunk. Vacsorára, a figyelmesebbek kitalálják, báránysültet készítetem, finom lett és én nagyon szeretem. Írtam és fotók is vannak, hogy a Norvikkal a központban vagyok kikötve, a mai ajándék európai klasszikus zene fiatalok tolmácsolásában. Hát ettől már eléggé el voltam szokva, de élveztem, viszont a Magyar rapszódiára már kimentem a kokpitba és megtapsoltam.Persze mindjárt szóba elegyedtem egy párral, akik zeneileg is képben voltak és a Norvik lobogója is összekapcsolódott ezzel. Sose szerettem volna, de ilyen távol otthonról különösen nem szeretnék más lobogó alatt hajózni.
—–
At 2013.11.28. 5:32 (utc) our position was 35°43.44’S 174°19.55’E


Leave a Reply