Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Feed on
Posts
Comments

A mai napon annyi minden történt, mint előtte egy hét alatt.
Reggel a marina recepción kezdtünk, megérdeklődni a részletek, fizetés, áramhasználat, stb. John-nal háromnegyed tízre volt megbeszélve a találkozó az üzemlátogatásra. Pontosan indultunk, mert az üzemben csak a délelőtti pihenő, reggeli időben lehet a munkaterületeken vendégeknek tartózkodni.Nos, ebben az üzemben hajókat gyártanak, nem is akármilyeneket, hanem Deshaw tervezésű alumínium hajókat. Akiket érdekel, ennek a típuscsaládnak érdemes a neten utána nézni, valóban különleges hajók. John-nak is egy ilyen húsz méteres hajója van.

IMG_0204

IMG_0245

 

Csak szuperlatívuszokban tudok az élményről beszélni, teljesen lenyűgözött az üzem, szerencsére jó néhány megoldást láttam, amit a Norvikon is alkalmaztunk. Az összes épülő hajóba bemehettünk, lehetett fényképezni és videózni.

 

IMG_0207

 

IMG_0208

 

Csak tájékoztató adatok az árakról USD nyolc millió volt egy harminc méteres, öt millió egy huszonöt méteres motoros. Sok típust gyártanak, egész kis alu bocikat is a nagy hajókhoz és a Toyotának szériában hajó héjat, a deck és berendezés Japánban készül.

IMG_0240

Másfél-két év alatt készül el egy nagyobb hajó, gondolom John az ő hajója építésekor itt gyakori vendég volt, mert mindenkit ismert és az üzemet is úgy mutatta be, mintha ezer éve itt dolgozna. Az üzemlátogatás után elmentünk a dokkba, ahol három kész hajó is volt. A hajókat ötven üzemórát próbálják és csak akkor adják át, ha minden tökéletes. Itt hallottunk egy szomorú történetet, az egyik hajó tulajdonosa az átadás után nem sokkal súlyosan megbetegedett és el kellett adni a hajót. Drágábban adták el, mint amennyiért vették, amin nem csodálkozom, mert a legújabb, alap áron öt millió dolláros hajótípusból már hat elkelt, de még egy se készült el.

IMG_0225

Majdnem délben értünk vissza a marinába, a mólón pontosítottuk a délutáni programot, mikor Péter és Ilona ránk köszönt, akikkel Bora-Borán ismerkedtem meg. Igazi magyar találkozó van. Ők még csak a megrendelt helyüket jöttek megnézni, biztattuk őket igyekezzenek vissza Marsden Cove Marinába a hajójukhoz, hogy még ma átjussanak a nyitható hídon, mert azt szombaton karbantartás miatt nem nyitják ki.
Délután a tavaszi hajókiemeléshez érdeklődtük meg a lehetőségeket. Két travel liftes és egy sójás lehetőség van, mindegyik lényegesen olcsóbb, mint európában bárhol. Ez azért is érdekes, mert általában nyugat-európai az árszint, viszont itt a hajózás nem luxus, hanem nemzeti sport, illetve életforma. Valószínűleg a sójás helyet fogom választani, bár itt a sója kocsi miatt az időpontok kötöttebbek .Itt is találkoztam ismerőssel, egy kanadai hajóssal, aki Tongán volt az egyik szomszédunk, ő már lelkesen csiszolta a hajóját.
Visszafelé bementünk két fa lerakatba, az egyik csak trópusi fákra volt szakosodva. Olyan választék volt, hogy a hideg futkosott a hátunkon. Egy-két dolgot fogok venni a jövő héten. Egy hajós boltban vettem egy speciális rozsdaoldót, a következő pár napban jó idő lesz,szerencsére nem jött be az eső prognózis.
Késő délutánra Gézával újabb Norvik ismertetést beszéltem meg, de szinte ahogy átjött, megérkeztek Péterék. Segítettünk nekik a kikötésben és a welcome drinket egy késő estébe nyúló beszélgetéssel az ő szép katamaránjukon ittuk meg.

Leave a Reply