Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Feed on
Posts
Comments

Régen aludtam ilyen nagyot. Vacsorára új-zélandi bárányt készítettünk, nem volt nehéz, a marketben készen vettük mézzel dresszírozva. Mint ma kiderült a vacsorához Ausztrál bort ittam , finom volt és kellemes álmot adott. Reggel mosás, majd újra mosás.

IMGP0242

Az idő nagyon kellemes, kicsit hűvös, ez Dávidnak hideg, én nagyon jól érzem magam. Nyitott ablaknál alszom, a min. hőmérséklet éjjel 8,7°C volt, bent 17°C. Az illatok az otthoniakat idézik. Kihasználom a gyenge szelet, először a genakkert húztam fel szárítani, utána a jenky és a jib következett.

IMG_0190

Volt nézőközönség, az új-zélandiak nagyon barátságosak, szinte mindenkinek van pár kedves szava, arról nem is beszélve, hogy MINDENKI KÖSZÖN. Délutánra lett netem, először Gézáékat hívtam. Nagy örömömre Whangereibe vitorláznak, holnap este érkeznek, nagyon várom őket. A Town Basin Marina olyan, amit a leginkább szeretek. Nem egy zárt getto, bezárt kapukkal kódokkal és sok biztonsági őrrel, hanem a város lüktető szívének szerves része, ugyanakkor minden szolgáltatás rendelkezésre áll. Sokszor eszembe jutottak utam során Gubi szavai, mikor előadást tartott a Yacht akadémián az Atlanti-óceán átkelésről a Rotor vitorlással. Záró szavai voltak, hogy az út tanulsága, a Föld kicsi, karnyújtásnyira vannak a távolságok. Én most innen Föld másik feléről üzenem, igaza volt, glóbuszunk kicsi, csak az életünk rövid.

IMG_0196

Helyi infók. Bejelentkeztem a marinába. A hajóknál a teljes hosszt kell megadni, érdekesség az elektromos csatlakozás, bár nekem egy hibátlan, alig használt Victron csatlakozó kábelem van, a helyi cégnek kell tanúsítványt adni, hogy ez biztonságos. Előzetes infók szerint ez 20 dollár és a tanúsítvány egy évig érvényes. Még egy érv a napelemek mellett, de most szeretném az aksikat "fullra" tölteni, ez már elég régen történt meg. Ehhez parti áram kell, hogy ne csak puffer üzemben töltődjenek az aksik, hanem leválasztva a fogyasztókról teljesen fel legyenek töltve. Napközben megszárítottuk a vitorlákat, este összecsomagoltuk őket, itt nagyon jó lehetőségek vannak erre, nagy fapallókkal borított terület.

IMG_0175

Jellemző, hogy a vitorla hajtogatás közben azonnal kaptunk segítséget a járókelőktől. Remélem holnap is hasonlóan jó idő lesz, akkor alaposan lemosom a Norvikot, nem piszkos, csak sóval pácolt, szinte mint én.

One Response to “Hajónapló, 2013.11.16, Új-Zéland, 425-ik nap”

  1. Domjan Laszlo szerint:

    Tisztelt Kapitány Úr! Gratulálok, ez komoly teljesítmény volt.
    Üdvözlettel Domján László

Leave a Reply