Feed on
Posts
Comments

Hozzászólás

Néha elbizonytalanodom az írásaimat illetően, de vannak levelek, amik megerősítik, hogy nem magamnak, a levegőbe írok, néha igen kedves hozzászólásokat is kapok, íme itt van egy:

Kedves Tamás!

Nemrég egy naplóbejegyzésben olvastam, hogy milyen érdeklődéssel olvassák a visszajelzéseket, ezért gondoltam, hogy én is leírom a gondolataimat a naplóval és útjukkal kapcsolatban.

Néhány hónapja bukkantam rá az oldalra, azóta a telefonomon RSS hírolvasóval követem a bejegyzéseket.

Egy kisvárosban élek, tanító vagyok, de mindig is érdekeltek az útleírások, a hajózás iránt pedig valahogy különös érdeklődés köt. Nagyon sokat olvastam ebben a témában már, de az Önök naplója számomra mégis más. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy minden korábbinál élvezhetőbb, kézzelfoghatóbb, talán mert – a legtöbb útleírással szemben – minden utólagos módosítás, átszerkesztés nélkül kerül fel az oldalra. Noha nem értek magához a hajózáshoz, számomra ez a napló nagyon jó kikapcsolódás, szinte kiszakít a mindennapok szürkeségéből. Részletek említése nélkül is el szeretném mondani, hogy sajnos nem tartozom a gondtalan emberek szerencsés táborába, a munkám mellett egy testet-lelket egyaránt felőrlő betegápolás is életem része. A napi teendők közepette, egy-egy percre megállva épp annyi időm akad, hogy elcsendesedve végigolvassam a legfrissebb napi bejegyzést. Nagyon sokszor ez is elég, hogy egy kicsit feltöltekezve tudjak tovább lépni, akár itthon, akár a kórházban, az iskolában nyílik erre módom.

Bizonyára sok emberben megvan ez az egyfajta elvágyódás, a távoli tájak újdonsága utáni sóvárgás és a nyugalom iránti egyre égetőbb igény. Az Ön bejegyzései, a maguk logikus nyugalmával, szemléletes leírásaival, az átélt élmények mögötti érzelmekkel együtt nekem rengeteget adnak nap, mint nap. Szeretném ezt ezúton is megköszönni Önnek, és annak a csapatnak, aki ezért az útért dolgozik. Gratulálok az eddig megtett úthoz, melyhez hasonló-úgy gondolom- a legtöbb jó érzésű ember egyik legfőbb vágya, legalább egyszer az életben. Tanítványaimra, vagy gyermekeimre nézve gyakran jut eszembe, hogy bárcsak olyan sikeres, boldog életük lehetne, mint Önnek.

Ne haragudjon, ha levelem esetleg túl személyesre sikerült, de úgy gondoltam el kell mondanom, hogy lélekben mekkora élmény Önökkel utazni.

Munkájához, útjához, életéhez ezúton is további jó egészséget kívánok!

Egy olvasójuk.

One Response to “Hozzászólás”

  1. András szerint:

    Én is (majdnem) minden nap olvasom!
    Sőt, nézem a Google műholdképeken a szigeteket, amerre jártok.
    Úgyhogy hajrá!

Leave a Reply