Feed on
Posts
Comments

Ma az álomszép karibi szigetekre indultunk: a Kuna Yala indiánok autonóm területére, ami 378 kisebb-nagyobb szigetből áll.

P2221485
Ez San Blas, maga a csoda!

A San Blas-szigetek hosszan, Panama partjainál szétszórtan helyezkednek el a San Blas-öböltől Kolumbia partjaiig.A szigetek a kuna indiánok otthonát képezi, akik mint autonóm övezet működnek minimális nemzetpolitikai befolyással , fenntartva így egy pénzügyi rendszert, nyelvet, hagyományos öltözéket, tradíciókat és kultúrát, legendákat, zenét és táncot amely eltér az ország egyéb területein megszokottól. A pénzügy mozgatórugója a kókusz eladásából, a halászatból és a turizmusból származik. Hivatalos nyelve a spanyol, bár az amerikai benyomás és a csatorna nemzetközi kultúrája miatt egyre elterjedtebb az angol, mint második nyelv. A helyi kézművesek faszobrokat, szöveteket, kerámiát és maszkokat készítenek. A népesség nagyobb része római katolikus, de található egy jelentős iszlám kisebbség, valamint protestánsok, hinduk és zsidók.
Nemzeti ételük a sanchoco: csípős csirke főtt zöldségekkel. Kitűnőek a halak és tengeri gyümölcsök. Italok közül nagyon elterjedt a friss gyümölcslé – chicas – vízzel, tejjel és cukorral dúsított változata. Nemzeti itala a seco, amely a rumhoz hasonlóan a cukornádból származik. Íze meglehetősen eltér ettől, jég és tej hozzáadásával készül.
A környéken több hely alkalmas a búvármerülésre, a legalkalmasabb időpont az áprilistól júniusig tartó szakasz, pont abban vagyunk!
Panamába még olcsón és jól lehet repülni. Tehát május 7.-i érkezés, kb. 5-6 nap San Blas.
A zsilipelést május 25-26-ra tervezzük, ha valakit a zsilipelés is érdekel?
Bevált repülőjegy intézőnk (neked a jegyügyintézés nem kerül pénzedbe!):
Diószegi Ágnes
Perata Hungary Travel
reservation@peratatravel.hu
tel: 36-30-371-8942
skype: dioszegi.agnes1

Leave a Reply