Feed on
Posts
Comments

Eddigi utunk legszebb búvárkodásán vagyunk túl. Elgondolkoztunk, hogy ha visszafele mennénk, akkor is mindig egyre jobbnak éreznénk? 🙂 Na de sorjában. Reggel a megbeszélt időpontban megjelentünk a hivatalban kijelentkezni Bonaire-ről. Simán ment, igazán megcsinálhatták volna tegnap este is. Most érkezett egyébként a szigetre egy hatalmas cruiser hajó, több ezer utassal. Ennek örömére átépültek a terek, tele lettek magukat hirdető túraszervező irodákkal, ajándékboltokkal. De valahogy a tömeg nem arra ment, mint mi, mert többet nem is találkoztunk velük. Szerencsére hazafele Zolinak eszébe jutott, hogy ha itt bárhol snorkelezünk, ahhoz engedélyt kell vennünk, fejenként 10 dollárért – ezt el is intéztük egy útba eső búvárboltban. Itt el is igazítottak, hogy hova a legjobb mennünk: a part menti sziget nyugati oldalán a 2 kis bódé utáni öblöknél lesznek sárga bóják, azok bármelyikére köthetünk.
Hárman mentünk át dingivel a szigetre, Tamás addig egy közeli strandra ment és biciklizést tervezett. Komolyan nekikészültünk a búvárkodásnak, telepakoltuk a dingit mentőmellényekkel, két palack vízzel, tartalék benzinnel, törülközőkkel, kézi rádióval, Tamás azt is a lelkünkre kötötte, hogy ha átértünk, szóljunk vissza a rádión. Ehhez képest nagyon könnyű utunk volt, kis hullámokban, csak a Water taxi ijesztett ránk azzal, hogy rossz felé akart kitérni előlünk. Kezdő vezető lehetett, Tamás is látta később, amint kikötni próbált.
Két helyen is snorkeleztünk, a Leonora reef és a Knife felirtú bójáknál. Láttuk ugyanazokat a fajta halakat, amiket eddig is, és még néhány újat is.

apr-17-bonaire-hal1apr-17-bonaire-hal2 apr-17-bonaire-hal3apr-17-bonaire-hal5apr-17-bonaire-korall1

A fénypont egy teknős volt, ami békésen pihent a fenéken, megvárta amíg körbefotózzuk, utána lassú tempóban elkezdett úszni, gondosan ügyelve arra, hogy könnyen követhessük. Vagy 5 percig úsztunk vele.

apr-17-bonaire-judit-teknos apr-17-bonaire-teknos

Ezután egy szikla alatt találtunk egy kb. fél méternyi lobstert, akkora csápokkal, mint ő maga még egyszer. Szinte eretnek gondolatnak számított, hogy milyen finom vacsora lenne belőle 🙂

apr-17-bonaire-zoli-teknos 

Minden szigetnél úgy érezzük, hogy el lehetne tölteni ott egy-két hetet! Épp hogy csak picit körülnézünk, kiválasztjuk a legjobb helyeket, kezdjük magunkba szívni a helyi hangulatát, már indulunk is tovább. Ezt csak úgy lehet, ha az ember azzal vigasztalja magát, hogy reméljük még visszajövünk 🙂

apr-17-bonaire-viszlat

Most már ismét úton vagyunk, épp nyugszik le a nap, irány Aruba.
Üdv mindenkinek,
Judit
—–

Leave a Reply