Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Építés (Construction)'

Július 09. Reggel beindítottam a háztartásvezetői motort. Mivel egyedül vagyok könnyű a kommunikáció és nincs félreértés. Teszteltem az energia mérleget a hajón, ami eddig is pozitív volt. A szélgenerátort nem használom, mert értelmes energiát 20 csomós szél körül ad, viszont a napelemek ragyogóan teljesítenek. 8 órakor indítottam az automata mosógépet, közben teát főztem vízmelegítővel, működött […]

Read Full Post »

Nagyjából annyi idő alatt mind nagytestvére a Norvik, elkészült a Dingi is, amit Gárdonyban a Velenecei tavon próbáltunk ki!  

Read Full Post »

Elsőként és leginkább feleségemnek, Katinak mondok köszönetet, hogy mint eddigi hosszú közös életünk során mindig, a Norvik építésében feltétel nélkül a segítségemre volt, a nehézségekben okosan bátorított. Itt köszönöm meg fiaimnak és menyeimnek a folyamatos támogatást és segítő aggódást a munkám során.

Read Full Post »

2011. Június 21-én egy álom valóra vált és Édesapám elindult saját készítésű hajójával és barátaival, hogy körbejárják a Földet. Az építés közel 4 évig tartott és valószíű teljesen sosem fejeződik be… 🙂 A hajó 11 utásával indult a Dunán lefelé a Fekete tenger felé. Édasapám számára ezzel egy munkában, kihívásokban, de ugyanakkor sikerekban gazdag életszakasz […]

Read Full Post »

Karácsony

Boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok az újpesti jégmezőkről! Tóth Tamás

Read Full Post »

Csobbanás

Végre vízretettük a hajót, egy jó hosszú nap munkájával… Nagy volt az izgalom, de a hajó nagyon szépen viselkedik, minden jól sikerült. Kb. 200m métert mentünk is vele a vízben, egyelőre nem a saját motorjával, de a saját kormányával irányítva. Az árbóc is fel lett rakva a tetejére a szállítás miatt.

Read Full Post »

Fűtés (Heating)

Édesapám most szereli be a fűtést.  

Read Full Post »

Vitorlák (Sails)

Elkészültek a vitorlák…      

Read Full Post »

A Norvik bekerült Bruce Roberts-Goodson “Illustrated Custom Boatbuilding” könyvébe!     

Read Full Post »

Elkezdtük összerakni a műszereket. Egyelőre csak az asztalon a navigációs berendezéseket. A navigációs műszerek többnyire raymarine típusúak. Nagyon szép képe van a műszereknek, klasszul működik minden.  

Read Full Post »

Older Posts »