Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

A filmek reggelre szépen kiíródtak. Mára kirándulást terveztünk. Viktor fiúnk ajánlásával a Clement Habitation-t, a híres rum készítő ültetvényt és üzemet látogattuk meg. Viktor fiamék sokat utaznak és jó volt azt érezni, hogy ők jártak már itt. Sok jó tanácsot kaptunk már tőlük az utazásainkhoz. Most a sziget keleti partja mentén autóztunk felfelé, látható volt a táj változása, az esőerdőből átment inkább szárazabb mediterrán tájba.

IMG_0830

Sok banán ültetvényt láttunk, érdekes módon az óriási banánfürtökre nagy lyukacsos nejlon zacskót húznak.

IMG_0835

Kis keresgélés után megtaláltuk a rezidenciát.

IMG_0838

IMG_0839

IMG_0840

Itt kb. egy két órás sétával bejártuk a világ egyik leghíresebb rum készítő üzemét, a volt tulajdonosok lakhelyét és a nagyon szép birtokot, ami rengeteg pálmával és csodás ritka növényekkel volt zsúfolva.

IMG_0841

IMG_0845

A falakra kiakasztott képek szerint számos híresség fordult meg már itt, filmsztárok, Mitterand Bush találkozó is volt itt.

IMG_0848

IMG_0853

A séta végén végig kóstolhattuk a gyár prémium termékeit, persze vásárlás nélkül nem tudtuk megállni.

IMG_0868

Ez nem pálma, hanem fű!

A cukornádból készült rum adta meg Martinique függetlenségét, gazdasági erejét, ez lett a jelképük is.

IMG_0869

IMG_0875

Itt én vagyok az öreg Clement bácsival, és azt kell nézni, hogy az ablakokon nincs üveg, csak zsalu, de nem csak itt, hanem mindenhol. Nincs szükség rá, mert nincs por, este meg jön a hűs, soha nincs hideg!

Délutánra több hajó szervice programot terveztünk, amit esti sétával fogunk levezetni.

Leave a Reply