Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

A szél reggelre lecsendesedett, de az ugrálás nem. Tényleg néha azt hittem, hogy leesek az ágyról. Próbáltunk megoldást találni arra, hogy miért nem működik az autopilot. Tamás gyanúja szerint talán rossz helyen volt a kompasz, átszerelte máshová. A Norbitól hirtelen kapott utasítás szerint be nem tudtuk állítani, de elindultunk és mindjárt jó kedv lett, mert az autopilot megemberelte magát, most szépen működött. Valószínűleg a kompasz túl közel volt a szélgenerátorhoz és az erős szélben nagyon rázkódhatott. Tamás teljes diagnosztikát fog végezni a pilotban a motortól kezdve a kalibrálásig, ez különösen fontos, mikor egyedül hajózik.

Fél egykor értünk Fort de France-ba, most a horgonyzás egyből sikerült.

IMG_0785

A székelykáposzta előérzete.

Gyorsan összepakoltunk és a kimotoroztunk a dingi dock felé városnézésre, bejelentkezésre és vásárlásra. A parthoz legközelebb lévő piros kis hajócskáról üdvözölt bennünket a kapitány. Tamásnak egyből Méder Áron jutott eszébe és mellé kanyarodtunk a dingivel. A hajó Lengyelországból jött, őt méter hosszú (!), tulajdonosa természetesen ismeri a Carina történetét, majd meghívtuk a hajóra mikor visszafelé jövünk.

IMG_0787

Ezzel is ellehetett jönni Lengyelországból ide, egyedül és nem is nézett ki a kapitány örültnek!

A fővárosban egy kis sétát terveztünk, megnéztük a híres könyvtárat, melynek épületét darabokban hozták át ide Francia országból.

IMG_0792

IMG_0797

Nézelődtünk a sétáló utcákban, a Sea Service-ben számítógépen bejelentkeztünk, bevásároltunk, majd visszatértünk a hajóra.

IMG_0802

A piac.

IMG_0804

Pláza is van.

Lengyel hajóstársunkat nem találtuk a hajóján egyenlőre. Reméljük ide talál egy kis beszélgetésre.

Leave a Reply