Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasónak!

DSC_0641

DSC_0636

DSC_0643

Először is megköszönöm, a sok bíztatást, tanácsot és karácsonyi jókívánságot, amit ezen a minden bizonnyal emlékezetes ünnepen kaptam. Jó hír, hogy kilábaltam a torokgyulladásból, holnap veszem be az utolsó antibiotikumot. Netem sajnos nincs, csak mailezni tudok a pactor modemen és telefonálni európai tarifával (Franciaországban vagyok!). Várhatóan mégis magas lesz a telefon számlám, így hozzáírom az ünnepi kiadásokhoz.

A barátok és a családom mellettem van, így nekik írom az alábbi idézetet:

„Az egyedüllét lehetetlen egy olyan világban, amely tele van angyalokkal!”

Most elkezdtem írni egy cikket a hajóépítésemről, utána tervezem bepótolni az elmaradt útleírásokat. Főleg az bánt, hogy a Dunai útról nem készült hajónapló. Ennek kapcsán sokat gondolok Szabó Péter barátomra (ő velem volt a Dunai szakaszon), aki ragyogó jókedvével, kedves modorával él a szívemben és aki sajnos már nincs közöttünk.

Egy telefon visszazökkentett a jelenbe, ahol most rengeteg tennivalóm lett. Persze, ahogy kikapcsolódásként az írásból elkezdtem a kockpit-ban tevékenykedni, 15 perc múlva jött egy trópusi zápor, így az ebédfőzés lett a következő napirendi pont. Néhány dolgot, tudok főzni, de az egyszerűbb utat választottam, zacskós leves.  Mosolygó arc  Holnap ki kellene mennem a partra vásárolni, mert 10 napja vagyok horgonyon, szerencsére a néha borús idő ellenére a szinte 15-20 csomós szélben a hajó energia mérlege pozitív, se a motort, se a generátort nem kellett indítanom. A fő energiaforrás a több, mint 1 KW-nyi napelem, de ilyen szélben a szélgenerátor is rásegít. Még délben szétszedtem a dingi motort, de valószínűleg már csak holnap próbálom ki. Remélem csak valami apró illesztési problémája volt, mert deformáció, törés nem látszik rajta.

Következőleg várhatóan csak az Új évben jelentkezem, addig kihasználva az időt hajó karbantartására és több barátom tanácsára egy kis szilveszteri bulira.

A Norvikhoz való csatlakozásokkal kapcsolatban kérem, hogy keressétek feleségemet, Katit (totht@budapest.hu, vagy tel: 20 925 28 25).

TT.

Leave a Reply