Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Rövidített hajónapló, 2012.12.22, 97-ik nap.

December 17-én a két óceánátkelő csapattárstól elbúcsúztunk, nekik véget ért az idei hajózásuk. Ekkor még nem sejtettem, hogy a földkörüli útra elhivatott hajóstársam is a hazautazást fontolgatja. Péter családja vasárnap érkezett, másnap kocsit béreltek és vulkán túrára mentek. A kedd reggeli megbeszélésen úgy éreztem magam, mint Alain Bombard, az önkéntes hajótörött, akinek társa elment a postára és nem jött soha többet vissza. Péter bejelentette, hogy részéről vége a földkörüli útnak, azonnal átköltözik a családjával egy szállodába és a környező szigeteket a helyi repülő és kompjáratokkal fogják bejárni.

Ez gyors felmondás volt a részéről, amit elfogadtam, bár amúgy sem lehetett más választásom. Felajánlottam, hogy menjünk be a marinába a kipakoláshoz, bevállalva, hogy másnap a 20 csomós szélben egyedül kellett kiállnom a zsúfolt horgonyzó helyre, ahol 2 óra szlalomozás után tudtam egy elmenő hajó helyén lehorgonyozni. Sajnos bekaptam egy kellemetlen torokgyulladást is, így a mozgásterem eléggé beszűkült, de elfogadva az új helyzetet tervezem a jövőt!

Szükségem lenne egy megbízható hajós társra, a további tervezett útra. Sokszor eszembe jut Rotorman (Szabó Géza – www.rotorman.hu ) 100-as szabálya, ami nagyon igaz. Fiatalabban sokszor gondoltam, hogy egyedül hajózom körül a földet, de a Norvik túl nagyra sikerült, ezért nem vállalhatom be.

20121213_224632

A hajónaplót továbbra is írni fogom, köszönöm irántam a figyelmet és mindenkinek áldott, békés karácsonyt és boldog Új esztendőt kívánok a karibi nyárból.

TT

Leave a Reply