Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Nov. 26. – 71. nap
Az atlanti átkelés 12. napja.
Elmúlt a kellemes hétvége, de számunkra kellemes hétköznappal folytatódik, mintha tovább folytatódna a hétvége. Továbbra is kellemes 26 fokos, napsütéses meleg van és csak alkalmanként megszakítva egy kicsi és rövid esővel. Elvégre a trópusokon vagyunk ahol ez ilyenkor így normális. Már éjszaka is olyan meleg van, hogy egy rövid ujjú pólóban és vékony nadrágban tudunk ügyeletet adni. A reggeli borongós időt szivárvány színesítette, de újra győzött a napsütés.
A szél továbbra is a megszokottak szerint fúj, csak a hajnal folyamán gyengül és lesz változékony, de az is csak úgy ahogy megszoktuk eddig. Reggelire hagymás, kolbászos tojásrántottát ettünk ki-ki fröccsel, borral lazítva. Reggel 6-kor léptük át a 37,5 hosszúsági fokot, így mivel újabb 15 hosszúsági fokot megtettünk ma reggel az órát további 1 órával visszaállítottuk. Így már 4 óra az otthoni eltérés a hajó időhöz képest. A pecát már tegnap délután kitettük, 200 m damillal és 4 csalival a végén. Sajnos a tegnapi nap horgászat szempontjából eredménytelen volt. Ma reggel ismét kiraktuk a pecát. Eredmény továbbra sincs. Lehet túl gyorsan megyünk, mert állítólag 4-5 csomó az ideális sebesség. Egyik oldalról szerencse, mi ennél gyorsabban száguldunk úti célunk felé. Viszont így halat lehet, hogy nem eszünk? Hacsak majd a piacról nem.
Már sokkal, 100 tengeri mérfölddel kevesebb van hátra, mint amit eddig teljesítettünk. Az elmúlt 24 óra alatt megtett távolságunk: 119 tengeri mérföld.Barbadosig hátralevő távolság: 1287 tengeri mérföld.
Aktuális pozíciónk: UTC 12.00: 18-14N; 37-50W
Aki tud, szívesen veszünk híreket az ARC-ről.

Otthon mindenkit üdvözlünk és ezer puszit küldünk a Norvik fedélzetéről.

Leave a Reply