Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Végre újból hajózunk. Nem a legideálisabbak a körülmények, esik az eső, a szembe szél az előre jelzettnél erősebb, eléri a 15 csomót, de a motor ragyogóan működik és a Norvik motorral soha nem volt ilyen gyors, ellenszélben 6.6 knots átlagot mentünk 1800-as fordulatszámon, 3.8l/óra fogyasztással.

IMG_8471 IMG_8475

A tervezett indulási időpontot csat 15perccel léptük túl és fél kilenc után pár perccel már elhagytuk a külső hullámtörőt és beírtam a waypontokat Mali Losinj felé. Ez most inkább csak szamár vezetőkénk szolgált, mert a pilot életében először folyamatosak kikapcsolt. Remélem, csak programozási hiba, de Gergőnek jól jött, hogy gyakorolja a kormányzást, amit először nagy lelkesedéssel, aztán az idő múltával egyre kevesebbel csinált, végül az eső erősödésével én vettem át a figyelő szolgálattal együtt.

IMG_8469 IMG_8468

Sokan csodálkoznak, mikor mesélem, hogy ha hullámzik a víz induláskor hajlamos vagyok a tengeri betegségre, szerencsére ez időjárástól függően, pár nap alatt elmúlik. Most csak enyhén jelentkezett nálam, de a cicánknak gyengébb a gyomra és kiadta a kaját, remélem ő is hozzászokik a hullámzáshoz, mint én.

Fél négykor kötöttünk ki Mali Losinj városi marinájában. Kati gyors ebédet varázsolt, én utána körbe jártam az öblöt. Sokadszor vagyunk itt, most is megragadott a varázsa. A déli part végén van egy étterem, ahol hat éve Járai Tomiékkal vacsoráztunk, ezt néztem ki a holnapi vacsorához. A sétáló utcai éttermek nekem nagyon zajosak.

IMG_8478 IMG_8482

IMG_8484 IMG_8485 

Tízre várjuk Norbertet, munka után indult és sikerült pár napra elszakadni az otthoni munkából. Pontosan érkezett, Lalival a labrador kutyussal és Mimivel a máltai pincsivel. A parkolás az öböl partján reménytelet, de a gyerekek annyira várták az édesapjukat, hogy egyből észrevették a kocsiját és szaladtak elé. Kiraktuk a két kutya ketrecét a kajákkal, a kutyákat és Norbi elvitte a kocsit parkolni. A berakodásnál történt egy kis baleset, mert a szállító ketrec füle leszakadt és beleesett a vízbe. Azonnal elkezdett süllyedni, de szerencsémre egy fiatal német hajós, aki a kutyusát sétáltatta azonnal a segítségemre sietett és kihúzta a nem kis ketrecet a kutyák muníciójával együtt a vízből és a hajóba is berakta.

20180713_144641 20180713_144557

A kis izgalmakat levezettük egy kellemes beszélgetéssel, jólesett az alvás, nagyon örülünk hogy erősödött a csapatunk.

Leave a Reply