Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Feed on
Posts
Comments

A naptárunkban már két hónapja bejelöltük az idei EFOTT időpontját több felkiáltó jellel, hogy meneküljünk Velencéről az egy héten keresztül reggelig tartó fesztiválnak nevezett zajszennyezéstől, mivel hozzánk csak a tuc-tuc basszusa jut el.

Gergőt és Kingát Norbert fiúnk vasárnap délután hozta Gárdonyba. Nagy medencézés után mindenkinek jólesett a grillezett bárány, illetve Kingának a csirke hús sok grillezett zöldséggel. Az este gyorsan telt, így Katival 11-re fejeztük be a pakolást. Persze a kora reggeli indulásból nyolc óra lett, de még így is időben értünk a Postojna barlanghoz, aminek a meglátogatását évek óta tervezzük a gyerekekkel.

Fél kettőkor értünk Postojnába, az utat most Leo elég nehezen viselte, végig nyivákolt, mert a hangot, amit ő produkál a legnagyobb jóindulattal sem lehet nyávogásnak nevezni. Kati olvasta, hogy van kisállat megőrző, így Leót beadtuk két kutyus szomszédságába.

A barlangot 200 éve nyitották meg a közönség előtt, rendkívül látványos, igazi világ atrakció, feltétlenül érdemes megnézni, persze a minőségnek ára is van, a családi látogatás közel 50ezer Ft, persze ebben benne van a „rendkívül erős” forint árfolyam is. Az állatmegőrző ingyen van.

IMG_1567

20180709_142724 20180709_142731

20180709_144844 20180709_160445

Ötkor indultunk tovább Pulába és hét előtt értünk a hajóra. A cicának jót tett a kutya szomszédság, mert a hátralevő utat pisszenés nélkül tette meg. A gyerekek már nagyon várták ezt a hajós nyaralást, különösen Gergő, aki mindenre kíváncsi, mindent ki akar próbálni és lehetőleg azonnal. Ő most 12 éves most kezd igazán kinyílni a világ előtte.

Most Gergő ment be először a hajóra és adta ki a járót nagyon ügyesen és a bepakolásnál is rengeteget segítettek. A Galaxy full tele volt, így különösen sokat jelentett a segítségük. A hajón Gergő lefoglalta a szalon ágyat, innen mindent szemmel lehet tartani, Kinga pedig az első kabint választotta, ebből szeret kimászni a tetőablakon és igazi leány szoba lett. Mi természetesen a hátsó kabint foglaltuk el, amit raktárnak is használunk.

A mólónkon áll még egy földkerülő magyar hajó, a Viktória, Ambrus Gáborék hajója, akik nem sokkal érkezésünk után futottak be a kikötőbe. Meghívtuk őket egy pohár italra és egy kis vacsora előtti beszélgetésre. Sajnos a hajójuk, amivel Görög Péter kerülte meg a földet, financiális okokból már horvát lobogó alatt hajózik. Itt nem csak az anyagiak mértékét tartom problémának, hanem a rendszer merevségét is.

20180709_230934

Senkit nem kellet ringatni a már többször bevált érkezési vacsora után, zsírban lesütött hús a kertünkben termelt paradicsommal, hagymával, paprikával.

Leave a Reply