Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/customer/www/norvikinfo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Feed on
Posts
Comments

Ébresztő reggel 7-kor. 8-kor a motor és a Norvik elindult a végcél, Pula felé. Az öbölben, ahol bóján álltunk, minden nyugodt és csendes. A víztükör sima, szellő sem rezdül. Az öbölben mindenki (hajósok) alszik, csak a partról hallatszik ide a reggeli készülődés zaja. Óvatosan kikúszunk az öbölből, mert reggelre 0,6 m víz maradt csak alattunk. A kifele vezető csatornában már több hajóval is találkozunk. Vannak, akik messzi cél elérése miatt keltek korán vannak, akik a friss halért és akadnak olyanok is, akik egyszerűen a meleg elől menekülnek. Mi pedig azért keltünk, hogy 3 év és sok ezer mérföld után megkössük a masnit azon a rottán, ami az egész földet körbe fogta. A Norvik Pula felé tart, ahol befejezi a földkerülését. Izgatott, szomorú és boldog vagyok.

Micsoda megérkezés lesz ez a mai!

IMG_4504

Minden megérkezés egy hatalmas mámor, de a mai különlegesebb lesz az eddigieknél.

IMG_4516

A Norvikot ünnepi díszbe öltöztettük. Hátra felé (achter) felhúztuk az összes ország lobogót, ahol Tamás járt a Norvikkal, előre fele (forestag) a kód lobogókat húztuk fel. (Kvíz kérdés, hogy mit írtunk fel ezekkel a lobogókkal)
Amint kiértünk az öbölből a nyílt vízre a szokásos szembe szellő fogadott bennünket. Útközben elpakoljuk a vitorlákat, spi baumokat. Még egy fél órás passzát szelezésre is vállalkoztunk. Ehhez természetesen vissza kellett fordulni egy picit.

IMG_4519

Ezzel az örömvitorlázással búcsúztunk a genakkertől (gyenge szeles vitorla) egyben egy kicsit meg is szárítottuk. Közben Tamás Katival egyeztette az érkezési időt. Katiék 1 órára érnek Pulába kocsival. Mi is úgy időzítettünk. Már a pulai öbölben voltunk, amikor séfünk felszolgálta a fenséges marha pörköltet, ebéd gyanánt.

IMG_4535

IMG_4544

A kikötésnél kisebb családi fogadóbizottság várt bennünket.

IMG_4546

Pezsgő, pogácsa és némi örömkönnyek között ünnepeltük a földkerülés utolsó mozzanatát.

IMG_4547

Utolsó bejegyzésem a hajónaplóba: 13:30 motor leáll.

IMG_4553

Valami nagyszerű dolog véget ért. Tamás hatodik magyarként, a saját maga által épített vitorlással, körbehajózott a földön.

IMG_4556

Gratulálok kapitány úr!

IMG_4561

Én is búcsúzom a naplótól, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Norvik naplóját írhattam az elmúlt pár napban. Búcsúzom a napfelkeltéktől is , viszem magammal azt a sok érzést, és élményt amit Las Palmas óta kaptam a Norvik és Tamás társaságában.
Jó szelet!

Mila

One Response to “Hajónapló, 2015.07.12, úton Pula felé nyolcadik nap, 161-ik nap”

  1. Vasali József szerint:

    Tóth Tamás úr.
    Teljes szívemből gratulálok a nem hétköznapi sikeredhez.
    Nagyon örülök, hogy részese lehettem a naplódon keresztül az utazásodnak. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen emberek vannak Magyarországon.
    Gratulálok.

Leave a Reply